Cogenerarea presupune producerea simultana in aceeasi instalatie, din aceeasi sursa de energie primara, a energiei termice pe de-o parte, si a energiei electrice pe de alta parte, ambele forme de energie fiind utilizate.

Instalatia de cogenerare utilizeaza mai eficient combustibilul primar pentru producerea căldurii şi a energiei decat o fac metodele conventionale separate. Acest lucru inseamna ca energia electrica si termica, produse local si simultan, vor avea un cost cu aproximativ 50% mai mic in comparatie cu varianta traditionala de a cumpara electricitatea din retea si de a produce caldura intr-o centrala termica.

De ce sa implementati un sistem de cogenerare in cadrul fabricii Dumneavoastra?

  1. Cresteti profitabilitatea companiei Dumneavoastra, prin optimizarea semnificativa a costurilor si a consumurilor cu energia. Companiile care au implementat un sistem de cogenerare beneficiaza de economii de pana la 40% in factura de energie.
  2. Contribuiti la sustenabilitatea mediului inconjurator, prin diminuarea cantitatii de CO2 emisa in atmosfera. In acest fel deveniti mai buni “prieteni” cu natura deoarece sistemele de cogenerare contribuie la reducerea cu cel putin 10% a emisiilor de dioxid de carbon.
  3. Deveniti independenti fata de reteaua electrica si beneficiati de siguranta in alimentarea cu energie. Motorul de cogenerare serveste si ca generator de rezerva, astfel ca puteti sa uitati de intreruperile în alimentarea cu energie electrica.
  4. Sistemul de cogenerare creste capacitatea de adaptare a sistemului de incalzire. Companiile utilizeaza boilere pentru a produce apa calda sau abur pentru diferite utilizari, de la incalzirea spatiilor de lucru si pana la procesele de sterilizare. Implementand un sistem de cogenerare va cresteti capacitatea de a genera caldura si de a va reduce dependenta fata de boilere.
  5. Datorita dezvoltarii tehnologiei, exista o gama larga de sisteme de cogenerare eficiente care sunt disponibile pentru companii din toate sectoarele economice: industrie, hoteluri, spitale, cladiri de birouri, restaurante, SPA, sere etc.
  6. Aveti oportunitatea de a accesa finantare nerambursabila de pana la 6 milioane de euro pentru implementarea unui sistem de cogenerare prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM), prin axa 6.2.

START SAVING TODAY!

 

<a href="https://servelect.ro/author/madalina/" target="_self">Madalina Comes</a>

Madalina Comes

Autor

Madalina Comes este Coordonator Marketing in cadrul Servelect, cu o experienta de peste 10 ani in marketing si comunicare in domeniul eficientei energetice. Madalina este implicata in proiecte de cercetare si dezvoltare in sectorul energetic, avand un rol activ in promovarea si diseminarea eficientei energetice si a solutiilor de energie durabila pentru a sprijini tranzitia catre un viitor mai sustenabil.