Cresterea eficientei energetice in cladirile publice si utilizarea surselor regenerabile de energie este unul dintre obiectivele principale ale Municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, anul acesta Primaria a demarat implementarea proiectului ”Cresterea eficientei energetice in cladirile municipale prin utilizarea de centrale fotovoltaice”, co-finantat prin intermediul Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021.

Servelect, in calitate de proiectant tehnic si executant, este astfel partenerul de incredere al Municipiului in implementarea proiectului (desemnat prin licitatie publica deschisa) pentru urmatoarele locatii:

  • Baza sportiva Gheorgheni
  • Colegiul National Pedagogic „Gheorghe Lazar”
  • Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca
  • Liceul de Informatica „Tiberiu Popovici”
  • Liceul Tehnologic „Alexandru Borza”
  • Hala agroalimentara Grigorescu
  • Hala agroalimentara IRA

Productia anuala totala prognozata pentru toate cele 7 locatii va fi de aproximativ 270 MWh/an.

In luna mai 2021 echipa Servelect a demarat intocmirea proiectului tehnic si a detaliilor de executie pentru amplasarea și monitorizarea centralelor fotovoltaice, respectiv de racordare la SEN (Sistemul Energetic National) a centralelor fotovoltaice.

Dupa finalizarea etapei de proiectare, vom incepe instalarea propriu-zisa a centralelor fotovoltaice in fiecare locatie.

„Suntem incantati sa contribuim la consolidarea sustenabilitatii Municipiului Cluj-Napoca printr-un proiect de energie durabila, cu o amprenta pozitiva asupra oamenilor din comunitatea clujeana si a mediului inconjurator. ” a declarat Andrei Ceclan, Manager Energetic Urban in cadrul Servelect.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 3,3 milioane de lei, 80% fiind co-finantat prin intermediul Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021, programul “Energy Programme in Romania”, Apelul 3 – Cresterea capacitatii de productie a energiei din alte surse de energie regenerabila (RES).