Cea mai mare expozitie de packaging din Romania – Pack Expo 2018, care se desfasoara intre 16 si 19 mai 2018 la Romexpo-Bucuresti, s-a anuntat a fi un succes inca din prima zi: un mare numar de specialisti vizitatori au venit la Pack Expo 2018, editia din acest an avand privilegiul de a fi organizata in cel mai nou spatiu expozitional (cu un design in stil modern contemporan).

Speakerii de top prezenti la Conferinta Nationala pe teme de mediu “Deseurile de ambalaje: tendinte vs.eficienta” au starnit interesul a peste 120 de participanti (reprezentanti de companii, autoritati, mass-media).

Taxa pe ambalaj, managementul deseurilor, impactul modificarilor legislative in materie de ambalaje asupra industriei alimentare, dar si tehnologiile inovatoare folosite in productia de ambalaje si etichete au fost principalele teme dezbatute in cadrul conferintei de reprezentanti ai Ministerului Mediului, presedinti de asociatii, distribuitori de echipamente, producatori de ambalaje si etichete, printre care Mihai Petre (DELOITTE Romania), Raul Pop (Ernst & Young Romania), Mariel Petric (Cora Trade), Linda Mauksch (ALPLA Group), Nathalie Bonk (Webomatic), Constantin Chiriac (ROMPAP) si Gabriel Moiceanu (FADI).

Conferinta a fost organizata de RomexpoEuroexpo Fairs, revista Infomediu Europa (co-organizator) si Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (FADI), in colaborare cu Ministerul Mediului.

La finalul primei zile de expozitie a avut loc decernarea trofeelor Romanian Packaging Awards (editia  II-a) pentru cele cinci categorii de concurs:

Romanian Packaging Awards (editia a II-a)

 • Ambalajul din carton ondulat (pentru retail) al anului: “Strauss Welcome Kit”, realizat de RONDOCARTON pentru clientul STRAUSS Romania;
 • Ambalajul flexibil al anului: “Bottle Bag”, realizat de EXONIA HOLDING pentru Coca-Cola si Cramele Recas;
 • Ambalajul din carton compact al anului: “Ghiozdanul Back To school”, realizat de MAYR MELNHOF PACKAGING Romania pentru clientul Mondelez Romania;
 • Eticheta anului: “SAMARO”, realizata de ROMPRIX EXIM SRL pentru clientul Distileriile Bran;
 • Ambalajul rigid din mase plastice al anului: juriul a decis sa nu acorde un premiu la aceasta categorie, intrucat produsele inscrise in concurs nu s-au ridicat la standardele de calitate impuse de regulamentul concursului.

Premii de excelenta pentru partenerii targului PACK EXPO

 1. Premiul pentru premiere tehnologice: ULMA PACKAGING
 2. Premiul pentru participarea anului: EURO TOP GRAFIX
 3. Premiul pentru inovatie in domeniului finisarii: GRUP TRANSILVAE
 4. Premiul pentru inovatie in ambalare: WEBOMATIC
 5. Premiul pentru performanta in Packaging:  DS SMITH PACKAGING ROMANIA.
 6. Premiul pentru performanta in Packaging: DS SMITH SLOVAKIA
 7. Premiul pentru solutii tipografice complexe: GRAPHIC OPEN SYSTEMS
 8. Premiul pentru calitate deosebita in productia de hartie, carton ondulat si ambalaje: RONDOCARTON
 9. Diploma de excelenta pentru complexitatea participarii: IMARK SISTEMS
 10. Premiul pentru solutii in domeniul ambalarii profesionale: CORA TRADE CENTER
 11. Premiul pentru smart technology: FESTO
 12. Diploma de excelenta pentru solutii logistice durabile: EUROFIT – VOYATZOGLOU SYSTEMS ROMANIA
 13. Premiul pentru solutii performante in domeniul marcarii si etichetarii: MACH FOREIGN TRADE DISTRIBUTION
 14. Premiul pentru solutii inovatoare pentru logistica: IHOPE REAL  
 15. Premiul pentru performanta in productia de ambalaje din plastic: GREINER PACKAGING
 16. Premiul pentru performanta in productia de etichete: INOVALABEL   
 17. Premiul pentru solutii complete de marcare industriala: BLAJ SA
 18. Diploma de excelenta pentru solutii digitale pentru packaging: MONS MEDIUS INVESTMENT

YOUNG CHEF by Angst, cel mai mare concurs de retete pentru ready meal din Romania

Vineri si sambata se desfasoara cel mai mare concurs de retete pentru ready meal din Romania, YOUNG CHEF by Angst, care va fi jurizat de Chef Sorin BonteaSorin Minea si Chef Cristian Serb!

Vino sa degusti preparatele semifinalistilor, gatite chiar la fata locului, in spatiul special amenajat din cadrul targului Pack Expo 2018. Sambata va fi desemnat YOUNG CHEF, fericitul castigator al trofeului si premiului de 1000 de euro oferit de Angst. In plus, castigatorul va beneficia de un abonament pe 12 luni la revista Gastromedia si un interviu in urmatorul numar al revistei, de dupa eveniment.

Partenerii concursului sustinut de Cosul de legume fructe sunt Angst, ULMA Global Packaging si Bilancia (partener tehnic).