Dupa implementarea cu succes a primei centrale de cogenerare de inalta eficienta cu turbine Capstone, Cemacon continua parteneriatul cu Servelect prin semnarea unui contract de mentenanta pe o perioada de 10 ani.

„Planurile de mentenanta puse la dispozitie de producatorul turbinelor de cogenerare – Capstone Green Energy, pentru care Servelect este distribuitor exclusiv in Romania, pot fi comparate cu o „asigurare” care include atat interventiile programate cat si cele neprogramate, atat piesele cat si manopera necesare pentru remedierea eventualelor defecte care pot sa apara pe durata de exploatare a centralei de cogenerare.” a declarat Iulia Bargauan, Director general Servelect.

„Prin contractul de mentenanta pentru care a optat, Cemacon are siguranta ca, in primii 10 ani de operare a centralei de cogenerare, orice interventie necesara pentru functionarea turbinelor in parametri optimi va fi gestionata de Servelect. Echipa noastra de service este pregatita sa intervina fizic sau remote, in functie de situatie.” a adaugat Iulia Bargauan.

Planul de mentenanta garantata este un plan de intretinere incheiat pentru o perioada de 5, 10, 15 sau 20 de ani, care ii ofera clientului urmatoarele beneficii:

  • Include toate serviciile de mentenanta programata (inlocuire filtre, bujii, alte consumabile etc.);
  • Include toate interventiile neprogramate sau de urgenta, cu solutionare prioritara;
  • Nu se percep taxe de transport sau taxe suplimentare pentru interventiile in regim de urgenta;
  • Personal de intretinere autorizat in mentenanta si reparatiile turbinelor Capstone;
  • Siguranta ca sistemul functioneaza la performante maxime;
  • Minimizeaza timpul mediu de reparatie – adica intervalul de timp dintre momentul in care este raportata avaria si momentul in care turbina este pusa din nou in functiune.

„Cemacon si Servelect au fost o singura echipa pe durata implementarii acestui proiect. […] datorita acestei colaborari foarte bune vrem sa mentinem legatura cu Servelect si in planul de mentenanta pe urmatorii 10 ani.” Dan Costea, Director fabrica Cemacon.

Instalatia de cogenerare de inalta eficienta, cu o putere generata de 1.2 MW electric si 2.25 MW termic, este formata din doua module de turbine pe gaz Capstone C600S (2 x 600 kWel).

Centrala de cogenerare produce local atat energie termica sub forma de aer cald necesar in procesul industrial de uscare a caramizilor, cat si energie electrica pentru alimentarea echipamentelor din cadrul fabricii.

”Solutia propusa de Servelect s-a pliat perfect pe nevoile Cemacon. […] De asemenea, instalatia de cogenerare ne furnizeaza peste 60% din energia electrica consumata in fabrica si atinge un randament global de peste 95%.” Tudor Diacenco, Purchase Manager Cemacon.