Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice pentru afacerea dumneavoastra. Alegeti sa implementati un proiect la cheie – proiectare, executie, finantare –  alaturi de Servelect.

De ce merita sa implementati un sistem de panouri fotovoltaice alaturi de Servelect?

Solutie “la cheie”

Colaborati cu un singur furnizor pentru implementarea unei centrale fotovoltaice (proiectare, executie, finantare).

Costuri energetice mai mici

Deoarece produceti o parte din energia electrica de care aveti nevoie, va reduceti costurile cu energia achizitionata din retea.

Reduceti emisiile de CO2

Aveti un impact pozitiv asupra mediului si obtineti beneficii de imagine: companie sustenabila –  preocupata de mediul inconjurator.

Ce sunt panourile fotovoltaice?

Ce criterii luam in considerare atunci cand evaluam cea mai buna solutie:

Sistemele de panouri fotovoltaice sunt destinate producerii energiei electrice prin conversia luminii (energiei solare) in energie electrica.

Exista doua tipuri de sisteme de panouri fotovoltaice:

 • ON-GRID – conectate la SEN (Sistemul Energetic National).
 • OFF-GRID – acestea pot fi utilizate ca sisteme autonome pentru alimentarea cu energie electrica a unor consumatori aflati la distanta mare de sistemul national de alimentare cu energie electrica (independent energetic).

Panourile fotovoltaice pot fi instalate fie pe suprafata unui teren, fie pe acoperisul halelor industriale, complexe comerciale sau alte suprafete de acoperis. 

 

Pentru a face o evaluare corecta a diverselor tehnologii de panouri fotovoltaice trebuie luate in considerare o serie de criterii.

O parte dintre criteriile de care tinem cont atunci cand evaluam cea mai buna solutie pentru Dumneavoastra sunt:

 • parametrii tehnici ai panourilor fotovoltaice;
 • variatiile de temperatura;
 • coeficientii de variatie cu temperatura puterii de iesire si a tensiunii, la puterea maxima a panourilor fotovoltaice;
 • nivelul iradiantei solare;
 • plaja si valoarea maxima a tensiunii de intrare a invertoarelor de retea;
 • locul de montaj;
 • planul de amplasare al panourilor etc.

Alegeti sa deveniti independent energetic alaturi de Servelect!

Tipuri de panouri fotovoltaice

Diferenta dintre panouri fotovoltaice si panouri solare

Panourile fotovoltaice sunt compuse, de regula, din celule de siliciu monocristaline sau policristaline.

Modulele monocristalinesunt fabricate din siliciu de calitate superioara, rata de eficienta este de 15-20%, iar puterea nominala a panourilor este mai mare: utilizand aceeasi suprafata disponibila, panourile monocristaline produc o cantitate mai mare de energie electrica. 

Avand in vedere randamentul si calitatea panourilor, valoarea investitiei va fi mai mare decat in cazul modulelor policristaline.

Modulele policristaline – au o rata de eficienta de 13-16%, din cauza puritatii inferioare a siliciului utilizat la fabricarea panourilor, puterea nominala a modulelor este mai mica: utilizand aceeasi suprafata disponibila, modulele policristaline produc o cantitate mai mica de energie electrica. De asemenea, temperaturile ridicate pot afecta performanta panourilor si le pot scurta durata de viata. 

Valoare investitiei este mai mica decat in cazul modulelor monocristaline, insa la un nivel calitativ inferior.

Cum stiti cat produce sistemul de panouri fotovoltaice?

Aveti acces in permanenta si de la distanta la aplicatia de monitorizare a productiei de energie electrica.

Desi ambele tipuri de panouri sunt o sursa de energie regenerabila, exista diferente semnificative intre acestea.

Panourile solare sunt realizate pentru a transforma energia solara in energie termica, fiind recomandate pentru producerea de apa calda si incalzirea spatiului. Principiul de functionare al panourilor solare este mai simplu decat in cazul celor fotovolatice.

Panourile fotovoltaice transforma energia solara in energie electrica. Acestea produc energie si in conditii de cer acoperit, in timp ce panourile solare au nevoie de radiatie solara directa.

Intre acestea exista diferente in ceea ce priveste capacitatea de captare si pastrare a energiei solare, dar si diferente de randament, eficienta sau cost.

Suprafata panourilor solare se calculeaza in functie de necesarul de caldura/apa calda pe care trebuie sa o produca. In schimb, pentru a obtine un randament maxim, panourile fotovoltaice au nevoie de o suprafata expusa cat mai mare.

Un sistem fotovoltaic este mai fiabil si durabil decat unul solar.

Ce beneficii obtineti in urma implementarii unor sisteme fotovoltaice?

Servelect va ofera o solutie la cheie de producere locala a energiei, cu ajutorul panourilor fotovoltaice:

 • Cresteti profitabilitatea prin reducerea costurilor cu energia electrica achizitionata din retea;
 • Producerea de energie se face prin tehnologii moderne si nepoluante, cu utilizarea resurselor regenerabile de energie;
 • Reducerea dependentei fata de energia produsa prin tehnologii conventionale care utilizeaza in principal combustibili fosilii;
 • Un impact pozitiv asupra mediului si contribuie la atingerea obiectivelor privind nivelul productiei de energie din resurse regenerabile;
 • Se pot utiliza acolo unde nu exista posibilitatea racordarii la reteaua publica de energie;
 • Cresteti gradul de flexibilitate si independenta energetica.

Producerea locala de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice este una dintre cele mai ”sanatoase” solutii pentru a debloca oportunitatile de crestere a afacerii intr-un mod sustenabil.

k

Consultanta si Proiectare

Realizam studiul de fezabilitate (tehnico-economic) si proiectarea intregului sistem astfel incat acesta sa corespunda nevoilor companiei dumneavoastra.

Oportunitati de finantare

Idenificam impreuna cea mai buna solutie de finantare, fie ca este vorba de atragerea de fonduri nerambursabile (pentru care va ajutam sa intocmiti si sa depuneti aplicatia de finantare) sau de solutia de finantare in regim credit-funizor oferita de Servelect.

Implementarea proiectului

Realizam instalarea, parametrizarea, integrarea in retea si punerea in functiune a sistemului, iar dumneavoastra va ramane sa va bucurati de energia „verde” produsa.

Alegeti solutia completa cu panouri fotovoltaice pentru afacerea dumneavoastra!

Solicitati o oferta: