MEEMA lansat etapa de preinscriere în programul de finanțare “Electric UP”, accesand platforma digitala granturi.imm.gov.ro

Cei interesati isi pot crea cont, pentru a fi pregatiti cand se lanseaza, oficial, etapa de înscriere.

Dupa sesiunea de preinscriere programul Electric Up va incepe cu sesiunea de inscriere a participantilor (2 luni), urmand apoi sesiunea de depunere a proiectelor, care se va desfasura timp de minim 2 luni.

Electric Up program de finantare dedicat IMM-urilor si sectorului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa între 27 kWp – 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minimum 2 puncte de incarcare.

Prin programul de finantare se acorda un suport financiar de pana la 100.000 de euro/beneficiar si se poate acorda un avans de pana la 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

Mai multe detalii despre conditiile de participare gasiti in Ghidul solicitantului publicat pe website-ul MEEMA.

Servelect implementeaza proiectul la cheie:

R

Proiectare tehnica

Proiectarea solutiei. Obtinere avize si ATR.

R

Implementarea proiectului

Furnizare sistem fotovoltaic si statii de incarcare. Instalare si punere in functiune.

R

Consultanta administrativa

Intocmirea cererii de finantare si a documentelor conexe.

R

Servicii Audit Energetic si Management Energetic

Necesare in toate etapele proiectului: inscriere, depunere, implementare si monitorizare post-implementare.

Detalii despre programul Electric Up:

\

Beneficiari eligibili

  • IMM-uri;
  • HoReCa.
\

Valoarea finantarii

100.000 de euro/beneficiar.

\

Bugetul programului

 476 milioane lei in primul ciclu de finantare.

Doriti sa aflati mai multe detalii despre program si sa beneficiati de finantare nerambursabila de pana la 100.000 euro?

Electric Up program de finantare cu scopul de a creste gradul de utilizare a surselor regenerabile de energie si a eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, precum si stimularea utilizarii autovehiculelor electrice si electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic cu emisii reduse de gaze cu efect de sera prin montarea statiilor de reincarcare pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in.

**Informatiile din aceasta pagina au fost preluate din Planul National de Investitii si Relansare Economica, publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, raspunderea noastra fiind limitata in acest sens.