Parteneriatul dintre Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), Centrul de Resurse pentru Eficienta Energetica si Schimbari Climatice (CREESC) si Primaria Cluj-Napoca anunta proiectul in desfasurare pe tema cresterii eficientei energetice in comunitatile locale si in industrie, eveniment finantat din Fondul pentru Relatii Bilaterale programul RO 05 Eficienta energetica (Granturi SEE).

In cadrul proiectului au avut loc vizite bilaterale pentru stabilirea unor parteneriate si propuneri de proiecte comune.

De asemenea, s-a organizat un workshop dedicat diseminarii oportunitatilor de finantare pentru solutii de crestere a eficientei energetice in cladiri si pentru comunitatile locale.

Din partea Primariei Cluj-Napoca au fost implicati specialistii Biroului de Eficienta Energetica si Iluminat Public, urmand ca in continuare prin parteneriatul format sa se pregateasca proiecte comune cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si cu Centrul de Resurse pentru Eficienta Energetica si Schimbari Climatice, atat pentru accesarea de finantari nerambursabile din fonduri SEE, respectiv pentru implementarea unor proiecte demonstrative si de crestere a eficientei energetice in obiectivele publice.