Natura salbatica dispare in toata lumea intr-un ritm alarmant. Mai putin de 2% din suprafata padurilor Europei este inca in starea sa initiala. Dupa Revolutie, Romania adapostea aproximativ 65% din padurile virgine ale Uniunii Europene. Dar privind la ce s-a intamplat in ultimii 20 ani, suntem pe cale de a pierde aceste bogatii, o data pentru totdeauna!

Depindem cu totii de existenta oxigenului si a apei potabile. Deci, depindem de existenta padurii! Acum, la final de an este un moment prielnic sa te intrebi “Eu ce am facut pentru aer?”. Si daca nu esti multumit de raspuns, timpul nu este pierdut!

Inverzeste-ti compania donand prin campania 20%

Alege un proiect unic in Romania si Europa: conservarea padurilor din sudul Carpatilor romanesti. Muntii Fagaras sunt ultimul loc unde mai poate fi creat un parc national emblematic, pe continentul nostru. Fundatia Conservation Carpathia (FCC), ONG romanesc infiintat in 2009, la Brasov, protejeaza in prezent o suprafata de peste 20.000 de hectare de padure si pasune alpina, in zona de est a muntilor Fagaras. Filosofia lor este foarte putin intalnita in Romania: non-interventia, o zona de stricta conservare, unde nu se fac exploatari. Mai mult decat atat, din 2012 pana in prezent, FCC a cumparat si reimpadurit 500 de hectare de „padure de cioate”, zone taiate abuziv in ultimii 10-12 ani.

Alatura-te celui mai mare proiect de conservare a padurilor si inverzeste-ti compania!

Doar 3% din donatii merg catre cauze de mediu

Adopta un hectar si reimpadureste-l, sustine activitatile de protectie a padurilor si a animalelor salbatice de pe cele doua fonduri de vanatoare aflate in custodia fundatiei, printre putinele din tara unde nu se vaneaza deloc! Doneaza pentru una din cele 5 pepiniere unde FCC creste puieti de brad, scorus, paltin, ulm, molid si fag: https://www.carpathia.org/ro/doneaza/

Padurile aflate in proprietatea si protectia FCC stocheaza, in medie, in functie de varsta, cca. 3 tone de CO2/an/hectar. Companiile care emit CO2, in timpul activitatii de productie, pot compensa aceste emisii prin sechestrarea de CO2 in paduri (acoperirea costurilor de protectie a padurilor FCC dedicate non-interventiei) si pot reduce/neutraliza astfel amprenta lor ecologica spre zero carbon.

Astfel, companiile pot produce neutru, din punct de vedere al emisiilor de carbon si pot finanta, in acelasi timp, protectia solului, a apei si a aerului curat, asigurand pentru consumatori, angajati si, nu in ultimul rand, pentru familiile lor, un mediu sanatos.

Deoarece FCC este o organizatie nonprofit, astfel de plati pot fi deduse impozite conform prevederilor legale.

Astazi, in Romania, doar 1,4% din paduri sunt strict protejate, in special in Parcuri Nationale. Protejeaza si tu padurile impreuna cu Fundatia Conservation Carpathia!

www.carpathia.org

Facebook

Twitter

LinkedIn