Codruta, lucrezi la Servelect de cativa ani, iar de atunci ai contribuit constant la cresterea echipei si la dezvoltarea ei. Ne poti spune cum ai ajuns aici, de ce ai ales sa lucrezi in domeniul resurselor umane si ce iti place la acest domeniu?

Am ajuns la Servelect printr-un proces obisnuit de recrutare si selectie, ca orice alt candidat. Mi-aduc aminte ca aplicasem doar aici intr-o zi de vineri, dupa o mica pauza de activitate in care a fost nevoie sa ma concentrez pe niste proiecte personale, iar luni am fost sunata sa vin la primul interviu. Am avut si o proba practica in care m-am intalnit cu o parte dintre colegi si mi s-au parut oameni calzi, naturali, fara masti corporatiste, iar in scurt timp m-au facut sa simt ca apartin echipei. De atunci am inceput sa ii cunosc, procesul continua si e chiar fascinant sa descoperim continuu lucruri noi unii la altii.

Nu vreau sa spun ca e usor intotdeauna, uneori merg acasa si pana adorm ma tot gandesc cum sa rezolv o anumita situatie mai delicata sau unde sa mai caut candidatul potrivit. Insa ceea ce imi da satisfactie e sa vad ca oamenii performeaza, se integreaza usor, sunt fericiti si vin cu drag in cele mai multe dintre zile la munca. Ma bucur sa vad ca interventiile mele au rezultate si oamenii interactioneaza mai eficient, le e mai bine si mai usor, sunt mai fericiti si mai multumiti. Imi da si mai multa satisfactie cand se intampla lucruri fara ca ei sa stie ca am intervenit. Domeniul resurselor umane l-am indragit de cand am facut cunostinta cu el, nu m-am indoit niciun moment de potrivirea noastra unul cu altul. Imi place psihologia aplicata in domeniul organizational si imi plac inginerii. Experienta mea anterioara se leaga de domeniul IT, insa am gasit si la Servelect profilul inginerului: omul practic, care vorbeste de obicei cand chiar are ceva de spus, direct, autentic, analitic.

Primul interviu este mereu dificil, mai ales cand nu stii la ce sa te astepti. Ce ne poti spune despre cum decurge un interviu de angajare la Servelect? 

Pentru mine interviurile sunt oportunitati de a cunoaste oameni, de a-i face sa isi dea seama daca vor sa vina la noi sau nu si daca pentru noi sunt elementul lipsa din puzzle. Incerc sa creez o atmosfera cat mai relaxata, pentru ca atunci candidatul poate fi mai aproape de ceea ce este el in realitate. Cand nu simte lupa deasupra lui, ci se bucura sa vorbeasca deschis despre sine, fara gandul ca unele informatii l-ar dezavantaja: ce-i place si ce nu, ce i se potriveste mai mult intr-o companie, ce si-ar dori sa gaseasca la noi. Cand are si alte experiente de lucru procesul poate merge mai repede pentru ca avem niste termeni de comparatie si niste concluzii. Cand nu, incercam sa exploram impreuna. Indiferent care e rezultatul acestei discutii in care facem cunostina unii cu altii, imi doresc ca oamenii sa plece de la Servelect cu gandul ca a fost o experienta benefica, placuta si care a contribuit cu ceva la orientarea lor in planul de cariera.

Ne poti descrie in cateva cuvinte echipa Servelect?

Servelectii, cum imi place sa le spun de cand am venit, sunt prietenii mei. Pentru ca mi-s dragi, nu pot sa spun decat lucruri bune despre ei, desi atat eu, cat si ei stim ca mai avem mult de lucru in unele aspecte pentru a ne perfectiona. Incerc sa tin cont de asta chiar si la interviuri, sa am grija sa nu las o impresie nerealista despre noi. Cred ca onestitatea aduce mai multe beneficii pe termen lung decat efortul de a ne vinde cu orice pret. Suntem o echipa normala, uneori mai gresim, insa de foarte multe ori ne mandrim cu ce-am reusit impreuna si nu s-ar fi putut intampla individual.

Am simtit la servelecti caldura, deschidere, bunavointa si flexibilitate inca de cand i-am vazut prima data. Sunt oameni inteligenti, descurcareti, cu mult bun simt, de cele mai multe ori gata sa ajute, simpli si modesti. Relatiile interpersonale de la Servelect ne fac de cele mai multe ori zilele mai usoare si continuam sa le consolidam prin conectarile de la birou, dar si prin desele noastre evadari in afara spatiului de lucru.

Ce te face mandra ca lucrezi la Servelect?

Oamenii.

Cine este Codruta cand se termina orele de munca? Ce iti place sa faci in timpul tau liber?

Imi place sa iau fiecare zi asa cum e si sa savurez bucuriile marunte ale vietii, sa gasesc valoare in lucrurile aparent neinsemnate, pe langa care altii trec in graba. Ma atrag cuvintele, artele vizuale, linistea si muntii.