Desi microturbinele nu sunt o tehnologie noua, acestea au cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimii ani, fiind aplicate la mii de instalatii din intreaga lume, inclusiv in fabrici, spitale, blocuri de locuinte, oil&gas, cladiri de birouri, depozite de deseuri, statii de epurare a apelor uzate si statiuni de schi.

Microturbinele Capstone pot atinge niveluri globale de eficienta de pana la 80% in aplicatiile combinate de caldura si energie (CHP) si pana la 90% in aplicatiile combinate de racire, incalzire si energie (CCHP). Solutiile de cogenerare cu microturbine Capstone va ajuta sa imbunatatiti opreratiunile din cadrul locatiei si sa detineti controlul asupra costurilor cu energia.

Microturbinele Capstone va ofera:

Fiabilitate: Microturbinele au o durata medie de functionare de 99%, ceea ce inseamna functionare aproape continua.

Mentenanta minima – Cu o singura piesa in miscare si o tehnologie brevetata a rulmentului de aer, nu este nevoie de ulei sau lichid de racire, nu este necesara depozitarea si eliminarea acestor materiale periculoase, nu exista bujii, supape, pistoane, cilindri, tije de legatura sau alte componente care trebuie mentinute sau care sunt expuse riscului de defectare.

Emisii reduse: Microturbinele produc mai putin de 5 parti per milion de oxid de azot, ceea ce corespunde celor mai stricte standarde de emisie din lume. Emisiile provenite de la microturbine sunt cele mai scazute dintre motoarele de combustie necatalizate pe gaz.

Design modular/flexibilitate: daca o instalatie necesita mai multa putere, microturbinele suplimentare pot lucra usor in paralel cu sistemul existent.

Monitorizare de la distanta – beneficiati de o vedere completă asupra performanței instalatiei, în orice moment.

O gama variata de aplicatii pentru: industrie, retail, HORECA, cladiri de birouri, statii de epurare, oil&gas etc. Conectare la retea sau de sine statatoare – microturbinele indeplinesc standardele globale de conectare la retea si interconectarea lor cu alte surse de producere a energiei.

Puterea de incarcare la cerere: un lucru comun este fluctuatia puterii si a nevoii termice ale unei instalatii. Daca cererea este scazuta, de ce platiti pentru energia de care nu aveti nevoie?

Iata un exemplu: aveti o microturbina de 1 MW formata din cinci unitati de 200 kW intr-o singura incinta. Daca microturbina C1000 functioneaza la o putere de 1 MW si sarcina scade la 600 kW, doua microturbine se vor opri si se vor activa mai tarziu daca este necesar.

Capacitatea de a functiona cu mai multe tipuri de combustibil: Microturbinele functioneaza pe mai multi combustibili, inclusiv gaze naturale, GPL / GNC, propan, gaze de evacuare, gaze reziduale, gaze digestoare, gaz asociat la amplasamentele de petrol si gaze, motorina, combustibil aviatic si kerosen.

Asttfel, solutiile de cogenerare cu microturbina oferite de Capstone reprezinta solutia ideala pentru nevoile actuale de surse de energie distribuite.

Servelect este dealer Capstone in Romania.

Articole similare:

1. MFE anunta un nou termen pentru POIM 6.4

2. Cogenerarea – Ghid de implementare

3. 6 Motive pentru a implementa un sistem CHP