Studiile arata ca peste 50% din economiile de energie obtinute se risipesc in 6 luni de la implementare, datorita lipsei unei monitorizari si analize continue a evolutiei acestora.

Cheia pentru a reduce risipa de energie si pentru a sustine in timp aceasta reducere este monitorizarea si masurarea corespunzatoare a consumurilor si a costurilor cu energia.

Conceptul de Smart-Metering reprezinta sistemul de contorizare implementat intr-o retea de generare, distributie si/sau consum a mai multor tipuri de purtatori de energie (energie electrica, gaz metan, agent de incalzire, agent de racire, aer comprimat, abur, apa etc.), care masoara aceste energii cu o esantionare adaptabila, inregistrand si procesand automat datele, prin analize cantitative si calitative care aduc valoare adaugata in controlul si optimizarea tehnologiilor.

De ce sa monitorizati consumurile de energie cu MOVI?

 • Determinati si optimizati costurile generate de consumul de utilitati in valoarea totala a costurilor de fabricatie a produselor finite;
 • Determinati ponderea consumului per elemente direct productive si elemente auxiliare din procesul tehnologic;
 • Identificati si analizati factorii de influenta asupra consumurilor/ costurilor de utilitati:
  1. Echilibrarea retelei de aer comprimat;
  2. Determinarea costurilor specifice in producerea de aer comprimat;
  3. Identificarea solutiilor de eficienta energetica;
  4. Planificarea productiei in vederea echilibrarii schimburilor de munca;
  5. Numarul de rebuturi realizate;
  6. Defectiuni si stationari utilaje.
 • Beneficiati de un instrument flexibil, care permite dezvoltarea continua a aplicatiei prin adaugarea de noi puncte de masura sau functionalitati;
 • Aveti la dispozitie un instrument de lucru util in implementarea Standardului de Management Energetic ISO 50001;
 • Beneficiati de suport tehnic si training externalizat specializat, in valorificarea informatiilor generate de sistem.

Astfel, detineti un instrument inovativ de tehnologia informatiei (ITC) pentru gestiunea in timp real, inregistrarea si analiza datelor de consum energetic.

Sistemul de monitorizare consumuri energetice MOVI detine o serie de functionalitati care va ajuta sa luati decizii in vederea unei mai bune optimizari a consumurilor si a costurilor cu energia. Puteti afla mai multe informatii despre aceste functionalitati din urmatorul infografic: