Costurile cu energia (electrica si termica) au o pondere importanta in costurile totale ale unui hotel.

In general, cele mai mari consumuri se datoreaza surselor din diagrama de mai jos. In acest context, marea provocare pentru managerii hotelurilor este aceea de a reduce costurile si consumurile cu energia, imbunatatind in acelasi timp confortul si satisfactia clientilor.

nezeh

Insa cum atingeti acest obiectiv?

Devenind NeZEH – Nearly Zero Energy Hotel (hotel cu un consum de energie aproape de zero).

De ce sa deveniti NeZEH?

1. EFICIENTA ENERGETICA

  • Va reduceti semnificativ costurile operationale si de mentenanta.

De exemplu, prin optimizarea sistemului de incalzire, ventilatie, aer conditionat, reduceti consumul de energie cu peste 70%, fara a afecta satisfactia clientilor Dumneavoastra. Mai mult, o astfel de economie va asigura obtinerea unui buget suplimentar de investitii, care poate fi orientat spre dezvoltarea hotelului si cresterea profitabilitatii acestuia.

  • Deveniti independenti fata de reteaua electrica.
  • Beneficiati de o serie de oportunitati de finantare pentru implementarea solutiilor de eficienta.

2. IMAGINE SI BRANDING

  • Va diferentiati de alte hoteluri  prin inovare si pozitionarea in categoria brandurilor “verzi”.
  • Cresteti notorietatea hotelului Dumneavoastra la nivel national si international.
  • Aveti acces la un nou segment de piata, preocupat de “sanatatea” si “sustenabilitatea” mediului inconjurator, format atat din clienti individuali, cat si corporate.
  • Deveniti un leader in sectorul hotelier.

3. PLUS VALOARE

  • Contribuiti la bunastarea mediului inconjurator, prin reducerea emisiilor de CO2.
  • Cresteti satisfactia clientilor Dumneavoastra, oferindu-le servicii “verzi”.
  • Cresteti loialitatea clientilor si gradul de ocupare al hotelului, prin sporirea confortului si oferirea unei experiente unice.
  • Angajamentul hotelului este “recompensat” de catre clienti, acestia fiind dispusi sa plateasca mai mult pentru a se caza intr-o unitate preocupata de sustenabilitatea mediului.

Vi se pare imposibil? Nu este!

Pana in prezent, 3 hoteluri din Romania si alte 13 din Europa au beneficiat de asistenta tehnica (audit energetic) pentru a deveni hoteluri cu un consum de energie aproape de zero, prin proiectul cu finantare europeana Nearly Zero Energy Hotels www.nezeh.eu

Printre acestea se numara si Hotel Cubix din Brasov. Aici, specialistii nostri au identificat un potential de reducere a consumurilor si a costurilor cu energia de 75,38%, precum si o serie de solutii tehnice prin care hotelul va deveni NeZEH.

*NeZEH este sustinut prin programul Energie Inteligenta Europa (IEE). Intreaga responsabilitate pentru continutul acestei publicatii revine autorilor. Aceasta nu reflecta neaparat punctul de vedere al Uniunii Europene. Nici EASME si nici Comisia Europeana nu sunt raspunzatoare pentru orice posibila utilizare a informatiilor continute in aceasta publicatie.

<a href="https://servelect.ro/author/bogdan-bargauan/" target="_self">Bogdan Bargauan</a>

Bogdan Bargauan

Autor

Bogdan Bargauan coordoneaza departamentul de Audit Energetic din cadrul Servelect, avand totodata rolul de Manager Energetic si Auditor Electroenergetic, cu o experienta de peste 13 ani in domeniu. Doctor Inginer in domeniul ingineriei electrice, Bogdan a realizat peste 300 de Audituri Energetice pentru industrie si coodoneaza anual in medie 30 de proiecte de management energetic pentru industrie. Bogdan joaca un rol activ in tranzitia energetica si decarbonizare, contribuind la dezvoltarea solutiilor sustenabile care reduc emisiile de carbon si sprijina companiile industriale in atingerea obiectivelor de neutralitate climatica
Madalina Comes

Madalina Comes

Autor

Madalina Comes este Coordonator Marketing in cadrul Servelect, cu o experienta de peste 10 ani in marketing si comunicare in domeniul eficientei energetice. Madalina este implicata in proiecte de cercetare si dezvoltare in sectorul energetic, avand un rol activ in promovarea si diseminarea eficientei energetice si a solutiilor de energie durabila pentru a sprijini tranzitia catre un viitor mai sustenabil.