Pack Expo 2018, care a avut loc intre 16 si 19 mai 2018, a confirmat inca o data nivelul si tinuta de calitate a celei mai mari expozitii dedicate ambalajelor si solutiilor de ambalare din Europa de Sud-Est.

In cele 4 zile rezervate evenimentului, pavilionul B2 din Centrul Expozitional Romexpo-Bucuresti a fost gazda intalnirilor de afaceri productive, a ofertelor de parteneriat si a discutiilor axate pe informatii tehnice si de calitate.

Printre noutatile acestei editii s-au numarat lansarile de produse si echipamentele inovatoare expuse in premiera in Romania: echipamentul TL 650 Webomatic din clasa traysealer-elor, premiat la Anuga FoodTech, masina de tiparit digitala Digital ONE de la Mark Andy, echipamentul de stretch hood si solutiile automatizate pentru logistica de la iHope, masa de taiere Esko Kongsberg C44 adusa in premiera in Romania de Grup Transilvae, VideoJet 1860 – cel mai avansat sistem de marcare cu jet de cerneala disponibil pe piata in momentul actual, inovatii in materie de ambalaje reciclabile 100% de la Marsal.

Iata ce au declarat o parte din expozantii Pack Expo 2018, la finalul editiei:

“Eu cred, din ceea ce am observat, ca este un interes in a creste aceasta piata, in a aduce informatie tehnica si de calitate, iar partenerii cu care lucrez (care sunt din mai multe zone, Elvetia, Danemarca, Germania) mi-au spus ca Pack Expo are un nivel si o tinuta de calitate, comparativ cu alte targuri” – Horatiu Aurelian Martin, fondator iHope Real Romania, prezent pentru prima data la Pack Expo.

“Pavilionul arata foarte bine, este foarte mare, dar si organizarea este foarte buna. Ok, nu are aceeasi marime cu Labelexpo, dar este – sa zicem – un mic pavilion din Labelexpo (cea mai mare expozitie internationala pentru industria de ambalaje si etichete – n.r.). “ – Cristian Dobrota, director general Romprix Exim SRL.

Conferinta Nationala “Deseurile de ambalaje: tendinte vs.eficienta”

Atmosfera de mare targ european a fost oferita si de speakerii de top prezenti la Conferinta Nationala pe teme de mediu “Deseurile de ambalaje: tendinte vs.eficienta”, organizata in cadrul Pack Expo. La conferinta au participat peste 120 de persoane (reprezentanti de companii, autoritati, mass-media).

Taxa pe ambalaj, managementul deseurilor, impactul modificarilor legislative in materie de ambalaje asupra industriei alimentare, dar si tehnologiile inovatoare folosite in productia de ambalaje si etichete au fost principalele teme dezbatute in cadrul conferintei de reprezentanti ai Ministerului Mediului, presedinti de asociatii, distribuitori de echipamente, producatori de ambalaje si etichete, printre care Mihai Petre (DELOITTE Romania), Raul Pop (Ernst & Young Romania), Mariel Petric (Cora Trade), Linda Mauksch (ALPLA Group), Nathalie Bonk (Webomatic), Constantin Chiriac (ROMPAP) si Gabriel Moiceanu (FADI).

Conferinta a fost organizata de RomexpoEuroexpo Fairs, revista Infomediu Europa (co-organizator) si Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (FADI), in colaborare cu Ministerul Mediului.

IOANA BOGDAN – castigatoarea trofeului YOUNG CHEF si a marelui premiu  de 1000 de euro

Ioana Bogdan a fost desemnata castigatoarea celui mai mare concurs de ready meal din Romania – YOUNG CHEF by Angst & ULMA. Tanara a primit titlul si trofeul YOUNG CHEF, premiul de 1000 de euro, un abonament pe 12 luni la revista “Gastromedia” si un interviu in urmatorul numar al revistei, de dupa eveniment.

“A fost o experienta extraordinara, m-am bucurat foarte tare ca in finala am ajuns doua femei, asta a fost cred ca prima bucurie pentru ziua de ieri. Multumim juriului ca ne-a dat posibilitatea sa gatim intr-un numar mai mare si sa-i bucuram pe cat mai multi dintre cei care au fost astazi prezenti la acest eveniment. Sunt fericita, bineinteles, juriul a fost la mare inaltime, spectatorii, organizatorii. Per total, a fost o experienta senzationala care va dainui pe viata“, a declarat Ioana Bogdan, castigatoarea trofeului YOUNG CHEF, dupa decernarea premiului.

Finala concursului a avut loc sambata, 19 mai 2018, in pavilionul B2 din Romexpo-Bucuresti, in cadrul Pack Expo 2018.