Compensarea energiei reactive inductive - industria metalurgica

Home / Portofoliu

DESCRIERE PROIECT:

ASO Cromsteel este unul dintre cei mai importanti producatori din industria metalurgica din Romania.
De la infiintare si pana in prezent, compania a pus accentul pe dezvoltare, reusind sa ofere clientilor solutii si produse inovative, respectand in acelasi timp oamenii si mediul inconjurator.

Incepand cu anul 2016, ASO Cromsteel a decis sa lucreze cu Servelect in vederea cresterii eficientei energetice si a profitabilitatii companiei, prin implementarea unor solutii de reducere a consumurilor energetice si a costurilor operationale.

Costurile ridicate cu energia electrica a determinat compania sa puna colaborarea cu Servelect in varful listei de prioritati.

In lipsa unor baterii de condensatoare functionale, unul dintre principalii factori care contribuiau la mentinerea ridicata a costurilor energetice era energia reactiva.

De asemenea, din analiza consumurilor electrice si a costurilor aferente, specialistii Servelect au constatat faptul ca aceasta detinea o pondere de aproximativ 5% in costul total al facturii lunare de energie electrica.

Asadar, primul proiect implementat si cu rezultate imediate, vizibile in factura de energie a fost reprezentat de compensarea energiei reactive inductive cu baterii de condensatoare automatizate, montate in fiecare post de transformare a energiei.

Beneficiile obtinute

In urma instalarii de module de compensare a energiei reactive prin echipamente automatizate, costurile lunare cu energia reactiva s-au redus cu aproximativ 99% – 100%, investitia avand o perioada de amortizare de doar 6 luni de la instalare.

Astfel, costul cu factura de energie electrica s-a redus cu aproximativ 5%, acest lucru avand un impact pozitiv asupra eforturilor companiei de a-si optimiza consumurile si costurile energetice.

Pe langa beneficiile de natura economica s-au obtinut si o serie de beneficii tehnice:

  • S-au redus pierderile de putere activa si s-au obtinut costuri de intretinere mai mici.
  • S-a imbunatatiti nivelul local de tensiune si a crescut capacitatea de incarcare cu putere activa a posturilor de transformare.

DETALII PROIECT:

  • Beneficiar: ASO Cromsteel
  • Industrie: Metalurgica
  • Tip proiect: Compensarea energiei reactive
  • Finantare: Surse Beneficiar
  • Link: Descarca studiul de caz complet