Compensarea energiei reactive inductive - industria metalurgica

Home / Studii de caz
DETALII:

Incepand cu anul 2016, ASO Cromsteel a decis sa lucreze cu Servelect in vederea cresterii eficientei energetice si a profitabilitatii companiei, prin implementarea unor solutii de reducere a consumurilor energetice si a costurilor operationale.

Costurile ridicate cu energia electrica a determinat compania sa puna colaborarea cu Servelect in varful listei de prioritati.

In lipsa unor baterii de condensatoare functionale, unul dintre principalii factori care contribuiau la mentinerea ridicata a costurilor energetice era energia reactiva.

De asemenea, din analiza consumurilor electrice si a costurilor aferente, specialistii Servelect au constatat faptul ca aceasta detinea o pondere de aproximativ 5% in costul total al facturii lunare de energie electrica.

Asadar, primul proiect implementat si cu rezultate imediate, vizibile in factura de energie a fost reprezentat de compensarea energiei reactive inductive cu baterii de condensatoare automatizate, montate in fiecare post de transformare a energiei.