EnTRAINER - Energy Transition Audits towards Decarbonization

Home / R&D

Despre proiect

Finantat prin programul european LIFE, proiectul EnTRAINER, isi propune sa introduca o schimbare de paradigma de la auditurile energetice conventionale la o metodologie noua, holistica si completa de “audituri de tranzitie energetica” (ETA). Prin aceasta noua abordare, obiectivul principal este de a oferi un plan de actiune complet pentru decarbonarea companiilor auditate.

EnTRAINER se va concentra pe industriile energo-intensive din 4 tari ale Uniunii Europene – Grecia, Romania, Italia, Spania.

EnTRAINER -Colorfull

Activitatile din cadrul proiectului

Abordarea holistica a proiectului EnTRAINER include atat cursuri acreditate, cat si realizarea efectiva a auditurilor de tranzitie energetica.

Elementele de formare cuprind atat cursuri de formare acreditate pentru auditorii energetici si expertii in domeniul energiei, cat si cursuri pentru personalul din cadrul companiilor. Totodata, proiectul va pune la dispozitia profesionistilor din domeniul energiei, in mod gratuit, un portal web cu 4 instrumente noi si actualizate, precum si o platforma de formare care va permite o interactiune continua si schimbul de cunostinte intre participanti.

O alta componenta esentiala a proiectului o reprezinta realizarea efectiva a auditurilor energetice de tranzitie. Astfel, se vor realiza 80 de analize energetice preliminare la companii din industri energofage, urmand ca apoi, pe baza unor criterii stabilite, 40 dintre aceste companii vor beneficia de audituri de tranzitie energetica (ETA). 

Proiectul EnTRAINER isi propune sa formeze 240 de auditori energetici si, in acest context, va declansa alte 40 de ETA indirecte prin interactiunea cu auditori energetici externi. In plus, va forma 240 de experti in domeniul energiei, care ar putea deveni viitorii auditori pentru tranzitia energetica, si 400 de angajati ai companiilor, inclusiv factori de decizie cheie. Actiunile propuse in cadrul auditurilor energetice realizate in cadrul EnTRAINER vor genera investitii de 16 milioane de euro, economii de energie primara de 4,75 GWh si o productie de energie regenerabila de 5,16 GWh.

Rolul Servelect

Servelect are un rol strategic in cadrul proiectului EnTRAINER, fiind responsabil de realizarea analizelor si auditurilor energetice pentru proiectul pilot din Romania.

De asemenea, va avea o implicare activa, alaturi de ceilalti parteneri, in conturarea metogologiei de realizare a auditurilor de tranzitie energetica.

entrainer_3

Partenerii proiectului

parteneri proiect Entrainer
entrainer_2

EnTRAINER has been funded by the Environment and Climate Action (LIFE) programme under Grant Agreement No 101076424. The content of this website reflects only the consortium views and the Agency and the Commission are not responsible for any use that may be made of the information it contains.