Sistem de monitorizare industria farmaceutica

Home / Studii de caz

DESCRIERE PROIECT:

Pe langa preocuparea continua de a ajuta oamenii din intreaga lume sa obtina medicamente de inalta calitate, compania da dovada de responsabilitate si fata de mediu, prin optimizarea consumurilor energetice, reducerea emisiilor cu efect de sera si utilizarea eficienta a resurselor.

Monitorizarea consumurilor energetice reprezinta punctul de pornire in optimizarea consumurilor si a costurilor cu energia si utilizarea eficienta a resurselor.

Principalele motive pentru care compania a ales sa implementeze, alaturi de Servelect, un proiect de monitorizare utilizand Aplicatia de Smart Metering – MOVI pentru apa fierbinte si abur sunt:

1. Pentru a vedea randamentul conversiei abur – apa calda;

2. Pentru a determina consumul de abur produs in centrala termica prin masurarea cu contoare dedicate si nu printr-un calcul care tine cont de mai multi parametri (ex: puterea calorifica a gazului);

3. Pentru a identifica solutii de optimizare a consumului de gaz metan introducand un element de masura intr-un sistem de telemetrie – s-a identificat un regim de exploatare care sa permita corelarea intre consum si functionarea anumitor utilaje, bazata pe gaz metan.

Compania beneficiaza de o aplicatie smart metering conceputa sa indeplineasca toate cerintele Standardului de Eficienta Energetica ISO 50001 si sa raspunda foarte bine si cerintelor Legii Eficientei Energetice nr. 121/2014. De asemenea, sistemul este capabil sa identifice si sa defineasca parametrii optimi in scopul evaluarii energetice necesare in activitatea de audit.

Acesta poate fi configurat si pentru realizarea unui management tehnic al energiei care, impreuna cu un sistem de contorizare eficient, identifica potentialul pentru realizarea unor economii. Comparand date de referinta, soft-ul permite o viziune de ansamblu rapida asupra evolutiei consumului de utilitati pentru zone individuale si a intregului sistem pe anumite intervale de timp, realizand si diferite prognoze.

Sistemul suporta toate tehnologiile comune de browser si permite mai multor utilizatori accesul simultan la datele solicitate de oriunde din lume. Totodata ii permite consumatorului sa se informeze periodic asupra consumului de energie si a costurilor aferente, conform uneia dintre cerintele Legii Eficientei Energiei nr. 121/2014.

DETALII PROIECT: