Cum a reusit Multi-Color Corporation sa obtina un profit de peste 30.000 de euro/an, prin optimizarea costurilor energetice?

Home / Studii de caz

Prezentarea companiei:

Infiintata in 1916, cu sediul in apropiere de Cincinnati, Ohio, Multi-Color Corporation (MCC) este una dintre cele mai mari companii producatoare de etichete din lume.

Prin preluarea companiei clujene Novis, MCC a intrat in anul 2017 si pe piata din Romania, intarind astfel prezenta grupului pe piata est-europeana.

Fondata in 1992, NOVIS a devenit repede recunoscuta ca una din cele mai performante tipografii din Romania, iar apoi din Europa de Est, datorita calitatii excelente a materiilor prime, a utilajelor si a pregatirii tehnice a angajatilor.

In prezent, firma are peste 90 de angajati si tipareste peste 7 miliarde de etichete pe an, realizate intr-o mare diversitate de forme si culori.

Sustenabilitatea este o parte importanta din strategia de business a companiei. MCC este preocupata constant de diminuarea impactului negativ asupra mediului, prin reducerea deseurilor produse si optimizarea consumului de energie si apa.

DETALII PROIECT

Beneficiar: Multi-Color Corporation

Industrie: Activitati de tiparire

Tip proiect: Trecerea de pe Joasa Tensiune pe Medie Tensiune

Finantare: Surse Beneficiar

Provocarea clientului:

Intr-o piata tot mai competitiva, MCC era in cautarea unui partener care sa impartaseasca aceleasi valori in ceea ce priveste sustenabilitatea si care sa propuna si chiar sa implementeze proiecte durabile de optimizare a costurilor energetice.

Astfel, compania a inceput o colaborare cu Servelect pentru a determina solutiile potrivite pentru optimizarea costurilor si a consumurilor energetice.

Una dintre solutiile identificate de specialistii Servelect, cu rezultate vizibile in factura de energie, este trecerea delimitarii de la joasa tensiune la medie tensiune.

Proiectul a inceput prin realizarea unui Studiu de Fezabilitate. Acesta are rolul de a identifica solutia optima din punct de vedere tehnic si economic in vederea implementarii efective a proiectului.

Odata cu trecerea de la joasa la medie tensiune, MCC detine propriul post de transformare, robust, care asigura Beneficiarului o siguranta mai ridicata in alimentarea cu energie si care necesita interventii minimale, cu frecventa redusa. In acest fel, se elimina taxa de distributie a energiei electrice la nivel de joasa tensiune (reprezentand aproximativ 20-25% din valoarea facturii de energie electrica), iar compania isi optimizeaza costurile operationale.

Beneficii obtinute

  • Obtinerea unui profit suplimentar de peste 30.000 euro/an, care poate fi redirectionat catre alte investitii, contribuind la dezvoltarea companiei;
  • Reducerea, cu aproximativ 80 lei/MWh, a costului cu energia electrica.

In plus, in urma realizarii lucrarilor, echipa Servelect a propus si instalarea unui echipament de compensare a energiei reactive. Astfel, compania obtine economii suplimentare de aproximativ 6.000 de euro/an, investitia urmand sa se amortizeze in mai putin de un an de la punerea in functiune.

De ce sa alegeti implementarea proiectului cu Servelect?

Proiect la cheie

Proiectare (Realizarea Studiului de Fezabilitate si de Solutie, PTE, DTAC) + Executie + Finantare

ZERO costuri cu Studiul de fezabilitate

Costurile pentru realizarea studiului de fezabilitate devin nule, fiind deduse din valoarea finala a executiei proiectului, in cazul in care se implementeaza solutia agreata prin Servelect.

Inainte de implementarea proiectului

Dupa implementarea proiectului

Doriti sa obtineti o reducere a facturii de energie cu 20-25%?