Servelect a predat la cheie o centrala fotovoltaica de 2MWp pentru Ecolor

Home / Studii de caz

Caracteristici centrala fotovoltaica

Puterea instalata a panourilor: 2000 kWp

Cu 15% mai putina energie energie electrica achizitionata din Sistemul Energetic National.

Reducere emisii de CO2: 475 tone CO2/an

Tip invertoare: 16 invertoare Fronius

Numar panouri: 4000

Monitorizarea instalatiei prin contoare inteligente

Implementarea proiectului

Servelect a asigurat pentru Ecolor intregul proiect, de la consultanta, proiectare, pana la instalare, punere in functiune si mentenanta centralei fotovoltaice.

Sistemul fotovoltaic va acoperi aproximativ 15% din energia necesara fabricii din Juc-Herghelie, judetul Cluj.

Centrala este formata din 4.000 de panouri fotovoltaice monocristaline amplasate pe acoperisul fabricii, pe o suprafata de aproximativ 14.340 de metri patrati. Curentul continuu produs de panourile fotovoltaice este transformat in curent alternativ prin intermediul a 16 invertoare Fronuis.

Prin acest proiect Ecolor face un pas important catre sustenabilitate si isi reduce amprenta de carbon cu 475 tone CO2/an, reprezentand echivalentul a 21.500 de arbori plantati.

In plus, Ecolor isi propune sa extinda proiectul cu inca 1 MWp in acest an, demonstrandu-si angajamentul continuu fata de energia regenerabila si sustenabilitate.

Pe langa instalarea centralei fotovoltaice, echipa Servelect a implementat pentru Ecolor si un proiect de monitorizare si contorizare avansata pentru consumatorii principali din fabrica la nivel de energie electrica, termica, apa industriala si aer comprimat.

Astfel, sistemul de monitorizare il va ajuta pe beneficiar la identificarea unor masuri de eficienta energetica si la luarea unor decizii in optimizarea fluxurilor tehnologice, contribuind la cresterea profitabilitatii si sustenabilitatii organizatiei.

Proiecte similare

Primaria Cluj-Napoca

Aflati mai multe detalii

centrala fotovoltaica Sentosa

Sentosa

Aflati mai multe detalii

centrala fotovoltaica romatsa_9

ROMATSA

Aflati mai multe detalii