Ce oportunitati a identificat GST in cadrul raportului de audit energetic realizat de Servelect?

Home / Studii de caz

Situatia initiala:

Global Safety Textiles (GST) este o companie producatoare de textile inca din 1836, cand a inceput productia de panglici de matase in Bad Säckingen, Germania. Experienta Global Safety Textiles in tesaturi dateaza de mai bine de 180 de ani. Incepand cu anul 1933, compania si-a continuat activitatea sub numele Seiba.

La inceputul anilor 1990, Seiba si-a unit fortele cu o alta companie, Berger. Cu un accent special pe textilele tehnice pentru sistemele de protectie a pasagerilor automobilelor, noul Berger Safety Textiles a devenit in scurt timp un partener cheie pentru industria auto. O fuziune cu Safety Components International a creat una dintre cele mai importante companii din acest domeniu, ITG Automotive Safety Textiles – acum Global Safety Textiles.

Pe 22 noiembrie 2011, Hyosung Corporation a cumparat integral pachetul de actiuni al Global Safety Textiles. Odata cu aceasta achizitie, Hyosung a realizat prima integrare verticala a industriei, de la activitatea de productie a firelor pentru tesaturi la fabricarea tesaturilor si a airbagurilor de la Global Safety Textiles.

DETALII PROIECT

Beneficiar: Global Safety Textiles

Industrie: Productia de tesaturi

Tip proiect: Raport de Audit Energetic

Finantare: Surse Beneficiar

In Romania, GST a dezvoltat doua fabrici, GST Automotive Safety RO in Sighisoara, parte a Global Safety Textiles inainte de preluarea de catre Hyosung Corporation, si GST Safety Textiles RO la Albesti, investitie realizata dupa preluarea de catre Hyosung Corporation.

Provocarea de la client:

Deoarece sustenabilitatea este una dintre valorile de baza ale GST, compania a inceput sa dezvolte produse eco-friendly si sa acorde prioritate eficientei energetice.

Pentru a-si stabili o strategie energetica in raport cu planificarile de dezvoltare ale business-ului, GST avea nevoie de o imagine clara si realista asupra modului in care este utilizata energia in cadrul companiei. In acest context, GST a inceput colaborarea cu Servelect in vederea realizarii unui audit energetic pentru fiecare dintre cele doua fabrici: GST Automotive Safety RO si Global Safety Textiles ROScopul auditului este de a realiza o “radiografie energetica” a fabricilor in vederea identificarii potentialului de optimizare energetica al acestora, prin propunerea de solutii de energie durabila, argumentate atat din punct de vedere tehnic, cat si economic.

Asadar, cel mai important capitol al oricarui raport de Audit Energetic realizat de Servelect este Planul de Masuri si Actiuni, care ii ofera beneficiarului raspunsuri la urmatoarele intrebari:

GST Automotive Safety RO

Planul de Masuri si Actiuni propus pentru GST Automotive Safety contine un pachet de solutii care, odata implementate, contribuie la optimizarea consumurilor energetice cu aproximativ 20% din consumul total anual de energie electrica, respectiv cu 53% din consumul total anual de energie termica.

GST Safety Textiles:

In urma implementarii solutiilor propuse in Planul de Masuri si Actiuni, GST Safety Textiles are oportunitatea de a-si optimiza consumurile de energie electrica cu aproximativ 730 MWh/an, iar consumurile de energie termica cu aproximativ 400 MWh/an.

Pe langa optimizarea consumurilor si a costurilor cu energia, implementarea solutiilor propuse in raportul de Audit Energetic are un impact pozitiv si asupra mediului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 cu 659 tone/an.

Masuri propuse – Raport de Audit Energetic:

Cateva dintre solutiile propuse de specialistii Servelect in cadrul raportului de audit energetic pentru cele doua fabrici:

  • Reducerea pierderilor de aer comprimat;
  • Recuperarea caldurii de la compresoarele de aer;
  • Compensarea energiei reactive;
  • Modernizarea sistemului de iluminat;
  • Implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice;
  • Implementarea unei instalatii de cogenerare cu turbine pe gaz.

In plus, pe langa solutiile care necesita investitii si care aduc beneficii pe termen lung, raportul de Audit Energetic pune in evidenta si solutii imediate, asa numite “low hanging fruits”. Acestea au un impact pozitiv asupra companiei si pot fi implementate rapid si facil, chiar de catre beneficiar.

 

Haideti sa aflam impreuna unde, cand si mai ales cum este utilizata energia in compania Dumneavoastra!