Pentru urmatorul apel de proiecte din cadrul programului SMEs Growth Romania se asteapta a fi disponibili aproximativ 20 de milioane de EURO in vederea finantarii proiectelor pentru IMM-uri, intreprideri mari si ONG-uri.

Finantarea va acoperi 3 domenii de interes:

  1. Inovare in industria verde
  2. Blue Growth (Dezvoltarea afacerilor maritime)
  3. IT&C

Redeschiderea programului SMEs Growth Romania se estimeaza a fi in perioada ianuarie-februarie 2019.

Mai multe detalii privind domeniile de interes:

Inovare in industria verde – vizeaza initiativele pentru tehnologii ecologice inovatoare, dezvoltarea produselor si a solutiilor inovatoare, procese de productie ecologice, gestionarea resurselor si a sistemelor tehnologice intr-un mod eficient, gestionarea eficienta a deseurilor.

IT&C – Tehnologia informatiei si a comunicatiilor – sprijina produsele / procesele / dezvoltarea serviciilor prin utilizarea componentei IT&C, dezvoltarea produselor / proceselor / serviciilor de tip IT&C.

Blue Growth – sprijina dezvoltarea tehnologiilor, proceselor, solutiilor, a produselor sau serviciilor bazate pe resurse din Marea Neagra, din apele si raurile tarii si din zonele de coasta.

Conditiile de finantare se asteapta a fi asemanatoare cu cele ale primului apel de proiecte care s-a incheiat la data de 1 Noiembrie 2018, cu o intensitate de finantare de pana la 80% si 2 scheme de finantare: schema de granturi mici – pana la 200.000 EUR si schema de granturi mari – pana la 2 mil EUR.

Data limita de depunere a proiectelor se estimeaza a fi Aprilie 2019.