In contextul unor crize multiple, serviciile GEAR@SME devin tot mai importante

In prezent, gasirea unor solutii si masuri pentru a contracara cresterea preturilor de energie in Europa este un subiect principal de dezbatere la Bruxelles.

Cresterea preturilor la energie, schimbarile climatice si pandemia COVID-19 pot afecta negativ intreprinderile mici si mijlocii din intreaga lume. Pentru noi, echipa GEAR@SME, aceaste lucruri sunt o confirmare a faptului ca serviciile si oportunitatile pe care le oferim IMM-urilor, sunt beneficii majore in aceasta perioada. Cu ajutorul nostru, IMM-urile isi pot reduce costul si consumul de energie, precum si emisiile de CO2. 

Pentru unele companii, implementarea solutiilor de eficienta energetica nu reprezinta o prioritate pe termen scurt, mai ales in perioadele dificile din punct de vedere economic. Insa, factorii de decizie ar trebui sa analizeze si sa tina cont de economiile pe care le pot obtine pe termen lung si sa nu subestimeze impactul pozitiv pe care acestea il pot avea asupra companiei.

Mai multe detalii despre proiectul H2020 GEAR@SME

Prin urmare, anul 2021 a fost unul plin de provocari pentru echipa GEAR@SME, dar totodata unul bogat in evenimente si actiuni. Am finalizat si publicat handbook-ul proiectului, am organizat numeroase workshop-uri online in Romania, Italia, Germania si Olanda si am realizat analize energetice in IMM-uri. Un eveniment special pentru echipa noastra a fost intalnirea generala fizica, care a avut loc la Bologna, in luna Septembrie, si care a fost o oportunitate importanta pentru consolidarea echipei GEAR@SME.

Asteptam cu nerabdare sa realizam activitatile planificate pentru anul 2022.
Luna ianuarie incepe cu organizarea cursurilor de formare pentru partenerii de incredere. Un astfel de evniment va avea loc in Olanda, pe 20 Ianuarie, pe tema ”Beneficiile multiple ale solutiilor de eficienta energetica”.

Asadar, Reducerea consumului de energie este acum mai importanta ca niciodata!

Mai multe detalii despre proiect gasiti aici.
Anna Brüning-Pfeiffer (BEA)
Email: [email protected]
https://www.gearatsme.eu/

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Coordination & Research and Innovation Action under Grant Agreement No 894356.