Intreprinderile mici si mijlocii reprezinta peste 99% din totalul intreprinderilor europene.

Acest sector prezinta un potential imens de economisire a energiei insa, de cele mai multe ori, IMM-urile sunt impiedicate sa realizeze audituri energetice si sa implementeze masuri de eficienta energetica din cauza lipsei de expertiza, de timp, de capital sau a lipsei de spijin si cunostinte.

Pentru a debloca acest potential neexploatat, am dezvoltat impreuna cu partenerii proiectului GEAR@SME portalul www.energyefficientsme.eu, primul portal care faciliteaza interactiunea dintre furnizorii de servicii energetice si IMM-uri.

Portalul ofera sprijin companiilor mici si mijlocii, pentru ca acestea sa actioneze in mod colectiv si sa devina impreuna mai eficiente din punct de vedere energetic.

Portalul este structurat pe patru componente cheie: Explore, Implement, Get Inspired, Interact si ofera utilizatorilor o serie de beneficii: acces la handbook-ul proiectului, acces la intrumente de analiza energetica, acces la instrumente si materiale suport pentru dezvoltarea colectivelor energetice, suport in formarea partenerilor de incredere, exemple de bune practici si studii de caz si nu in ultimul rand, acces la o comunitate larga, cu acoperire nationala si internationala, de specialisti in domeniul eficientei energetice.

”Portalul www.energyefficientsme.eu ofera acces gratuit la o comunitate de specialisti, in care este incurajat schimbul de experienta si expertiza cu privire la solutiile de eficienta energetica, oportunitatile din sectorul energetic si modalitati de depasire a barierelor intalnite. De asemenea, utilizatorii portalului au la dispozitie o serie de instrumente care pot fi utilizate in pregatirea proiectelor de eficienta energetica.” ne-a comunicat Timea Farkas, Research Engineer in cadrul Servelect.

Accesati portalul si profitati de beneficiile oferite!

Despre GEAR@SME:

Proiectul H2020 GEAR@SME isi propune sa ajute IMM-urile in optimizarea consumurilor si costurilor energetice si in reducerea amprentei de carbon, cu accent pe beneficiile multiple obtinute in urma implementarii solutiilor de eficienta energetica, precum reducerea riscurilor, a costurilor, si cresterea valorii.

Prin implicarea activa in cadrul proiectul GEAR@SME, Servelect si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca sprijina companiile mici si mijlocii din Romania sa devina mai eficiente energetic.

Pentru mai multe detalii despre proiect, luati legatura cu partenerul nostru:
Dr. Anna BrüningPfeiffer (BEA)

Email:
[email protected]
Website: www.gearatsme.eu

eu_flag_high_res

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Coordination & Research and Innovation Action under Grant Agreement No 894356.