Luna trecuta, am semnat cu producatorul de mobilier Ecolor contractul pentru implementarea unei centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru fabrica din Juc-Herghelie, judetul Cluj.

Cele 4.000 de panouri fotovoltaice vor fi amplasate pe acoperisul fabricii, pe o suprafata de aproximativ 11.000 de metri patrati.

Centrala fotovoltaica va asigura pentru Ecolor o productie anuala de 2.042 MWh de energie electrica, acoperind aproximativ 17% din energia necesara in procesul de productie.

Prin acest proiect, Ecolor contribuie la reducerea amprentei de carbon cu 643 tone CO2/an, reprezentand echivalentul emisiilor anuale a 214 case din Jucu.

„Producerea locala de energie cu ajutorul centralelor fotovoltaice ofera companiilor oportunitatea de a-si securiza pretul pentru o parte din energia electrica necesara, pe durata de viata a sistemului. Astfel, beneficiaza de o mai buna predictibilitate in ceea ce priveste costurile energetice si operationale, pe langa impactul pozitiv asupra mediului.
Cu Ecolor colaboram de mai multi ani, iar proiectul pe care l-am inceput impreuna acum ne confirma faptul ca Beneficiarii nostri isi doresc un viitor sustenabil, mai multa flexibilitate si independenta energetica, iar noi suntem alaturi de ei de la proiectare, pana la instalarea, punerea in functiune si mentenanta centralelor fotovoltaice.” a declarat Iulia Bargauan, Director General Servelect.

Despre Ecolor
Ecolor este o companie privata cu capital suedez, cu sediul in Juc-Herghelie, judetul Cluj, si are in prezent 640 angajati. Compania produce mobilier pentru export, pe care il livreaza catre un mare retailer suedez, in magazine si depozite de peste tot in lume. Produsele finite sunt realizate din PAL si MDF, gama variind de la sertare de pat si polite pana la ansambluri mai complexe, precum mobilier de dormitor (paturi, dulapuri).

Viziunea companiei este de a fi cel mai bun partener producator din industria mobilei iar valorile dupa care ne ghidam in deciziile manageriale si in interactiune noastre din fiecare zi sunt: cresterea, respectul, integritatea si curajul.

Ecolor si-a inceput activitatea in anul 2005. Compania mama a firmei Ecolor este Gyllensvaans Möbler din Suedia – o companie de familie, producator de mobilier din 1946.