Anul 2021 incepe cu proiecte noi si vesti bune.

Echipa Servelect demareaza etapa de proiectare a unei centrale fotovoltaice de 380 kWp pentru Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA.

Proiectul este co-finantat prin intermediul Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021, prin programul “Energy Programme in Romania”, Apelul 3 – Cresterea capacitatii de producere energie regenerabila – Alte surse de energie regenerabile. Proiectul are o valoare totala de 769.991 euro (proiectare + executie), 346.500 euro reprezentand valoarea grantului.

Servelect a fost partenerul de incredere al ROMATSA in cadrul acestui proiect inca din 2019. Prima etapa finalizata cu succes a fost intocmirea studiului de fezabilitate de catre echipa noastra tehnica. In paralel, colegii din departamentul de Consultanta au elaborat aplicatia de finantare, colaborand indeaproape atat cu reprezentantii ROMATSA pentru colectarea si validarea datelor necesare, cat si cu echipa noastra tehnica, pentru preluarea informatiilor esentiale din studiul de fezabilitate. Ulterior, aplicatia de finantare a fost transmisa catre Innovation Norway, iar in Septembrie 2020, proiectul a fost aprobat la finantare.

Panourile fotovoltaice vor fi instalate deasupra spatiului de parcare, evitandu-se astfel incalzirea autovehiculelor in sezonul cald si contribuind in acelasi timp la reducerea consumului de carburant utilizat de soferi pentru asigurarea confortului termic.

 

Obiectivele proiectului

  • Reducerea consumului de energie provenit din surse conventionale cu aproximativ 490 MWh/an;
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu aproximativ 150 tone CO2/an;
  • Optimizarea costurilor energetice prin producerea de energie regenerabila destinata autoconsumului;
  • Cresterea sigurantei in alimentarea cu energie electrica;
  • Cresterea gradului de implicare a personalului in reducerea consumului si a costurilor cu energia.

Despre ROMATSA

ROMATSA este furnizorul de servicii de navigatie aeriana care asigura siguranta serviciilor de navigatie si managementul traficului aerian de 30 de ani in Romania.

Viziunea companiei este sa fie identificata ca un furnizor performant de servicii de navigatie aeriana in conditii de calitate si siguranta, eficienta si protectie a mediului, prin continua motivare si pregatire a personalului, dezvoltarea si implementarea celor mai avansate sisteme si tehnologii.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale companiei il reprezinta implementarea unui pachet de solutii pentru imbunatatirea eficientei energetice, in vederea asigurarii unor costuri operationale reduse si a unui impact pozitiv asupra mediului.