Fondurile SEE & Norvegiene 2014-2021 deschid o buna oportunitate pentru investitii in proiecte de eficienta energetica in cadrul companiilor care activeaza in domeniul industrial din Romania, precum si pentru imbunatatirea performantelor de mediu ale acestora.

In anul 2018, 100 de milioane de euro vor fi pusi la dispozitia IMM-urilor si a intreprinderilor mari pentru realizarea unor astfel de investitii in cadrul celor 2 programe coordonate de Innovation Norway in Romania: 1. Dezvoltarea IMM-urilor 2. Eficienta energetica si Energia regenerabila (centrale fotovoltaice).

In cadrul Servelect, suntem in permanenta in cautare de parteneriate cu companii care aduc un plus de valoare beneficiarilor nostri. Extindem aceasta traditie prin initierea unui parteneriat cu Winnovart, o companie de consultanta  specializata in atragerea de fonduri nerambursabile pentru investitii in sectorul privat (fonduri europene, scheme de ajutor de stat, fonduri SEE si norvegiene, alte surse alternative). In contextul fondurilor SEE si Norvegiene disponibilie in perioada 2009 – 2014 Winnovart a obtinut fonduri nerambursabile de peste 12.5 milioane euro pentru clienti din diverse industrii, inclusiv cateva dintre cele mai importante povesti de succes ale ciclului de finantare anterior.  Prin prezenta pe pietele din Norvegia si Islanda, Winnovart poate contribui si la construirea dimensiunii bilaterale a proiectelor de finantare, un factor cheie pentru succes in cadrul acestui mecanism de finantare.

Fie ca este vorba de realizarea  studiului de fezabilitate/tehnic pentru depunerea dosarului de finantare sau de implementarea proiectului la cheie, specialistii Servelect va ofera expertiza tehnica necesara.

Mai mult decat atat, daca fondurile Norvegiene sunt o optiune atractiva pentru finantarea investitiei dumneavoastra, Winnovart va verifica eligibilitatea proiectului si capacitatea de finantare.

Alte programe de finantare a investitiilor in proiecte de eficienta energetica pe piata romaneasca sunt: POIM 6.2POIM 6.4POC PTI.