Pentru unul dintre Beneficiarii nostri, costurile cu energia electrica ajung la aproximativ 1.280.000 euro/an (100 euro/MWh). In aceste conditii, una dintre solutiile propuse de Servelect pentru optimizarea costurilor cu energia este trecerea delimitarii de la Joasa Tensiune la Medie Tensiune, o solutie cu recuperare rapida a investitiei si cu rezultate vizibile in factura de energie.

Prin implementarea proiectului, Beneficiarul nostru obtine o reducere a costurilor cu energia electrica de 21% si o economie de aproximativ 270.000 euro/an, amortizarea investitiei realizandu-se in mai putin de 3 ani de la implementarea proiectului.

In ce consta implementarea solutiei?

Trecerea delimitarii de la Joasa Tensiune la Medie Tensiune presupune montarea unor echipamente proprii (ca de exemplu: transformatoare, celule trafo, celule de linie, celule servicii interne, celule de masura etc.) care sa faca posibila alimentarea cu energie electrica a societatii si sa acopere varfurile maxime de consum. Astfel, se elimina tariful de Joasa Tensiune si se reduc costurile cu energia.

Chiar daca in aceasta situatie apar si anumite costuri suplimentare precum: pierderile trafo in transformatoarele proprii si asigurarea mentenantei acestora prin specialisti atestati ANRE, acestea sunt mult mai mici fata de costurile de tarifare pe nivele de tensiune.

Un prim pas in implementarea proiectului este realizarea Studiului de solutie, avizat de catre Operatorul de Distributie al Beneficiarului.

Servelect furnizeza proiectul la cheie (proiectare si implementare).

Intocmirea documentatiei, stabilirea solutiilor de alimentare propuse (Operatorului de Distributie) si toate celelalte documente justificative sunt gestionate de catre Servelect cu suportul si aprobarea reprezentantilor consumatorului. Aceeasi situatie se aplica si pentru trecerea delimitarii de la Medie Tensiune la Inalta Tensiune.

De ce sa implementati aceasta solutie?

Avand in vedere nevoia tot mai mare de utilizare a energiei electrice si tendinta de crestere a costurilor cu energia la nivel global, aceasta solutie va ofera posibilitatea de a obtine economii semnificative in factura de energie electrica, crescand productivitatea si bunastarea din cadrul companiei Dumneavoastra.