Joasa tensiune – Trecerea Delimitarii de la JT la MT

Prin proiectul de trecere de pe joasa tensiune pe medie tensiune obtineti economii semnificative de pana la 20% in factura de energie.

De ce sa implementati proiectul de trecerea delimitarii de la joasa tensiune la medie tensiune alaturi de Servelect?

Solutie “la cheie”

Colaborati cu un singur furnizor pentru implementarea proiectului – Proiectare (Studiului de Fezabilitate si de Solutie, PTE, DTAC) + Executie.

-20% la factura de energie

Obtineti un profit suplimentar si va reduceti factura de energie electrica cu aproximativ 20% (20-25 Euro/MWh), prin eliminarea taxei de distributie pe Joasa Tensiune.

SF – GRATUIT

Costurile cu Studiul de Fezabilitate sunt deduse din valoarea finala a executiei proiectului, in cazul in care se implementeaza solutia agreata prin Servelect.

De ce sa trecem de la joasa tensiune la medie tensiune?

Trecerea de la joasa tensiune la medie tensiune reprezinta, de fapt, mutarea limitei de proprietate dintre Dumneavoastra si Operatorul de Distributie a energiei electrice, eliminand astfel un cost semnificativ din factura de energie.

A ne muta limita de proprietate inseamna sa detinem propriul post de transformare, robust, cu o siguranta mai ridicata in alimentarea cu energie si la care avem de intervenit doar o data la cativa ani. Balanta de costuri este net in favoarea Dumneavoastra.

Descrierea serviciului propus de Servelect:

Taxa de distributie a energiei electrice este o taxa reglementata per MWh de energie consumata si este inclusa in factura de energie.

Prin proiectul de trecere de pe joasa pe medie tensiune se elimina aceasta taxa si factura de energie electrica scade cu aproximativ 20 – 25 Euro/MWh.

Astfel, bugetul lunar de lucru obtinut automat la finalizarea proiectului de trecere a delimitarii, prin reducerea facturii de energie, este orientat catre amortizarea investitiei.

Servelect furnizeaza proiectul la cheie (proiectare, finantare si implementare), cu plata din economiile efectiv obtinute.

 

Dumneavoastra platiti din economia generata rate lunare, pana la amortizarea proiectului, fara a face efort financiar propriu-zis si fara a va fi afectate cash-flow-urile.

Prima etapa a proiectului o constituie realizarea unui Studiu de Fezabilitate, pentru a identifica solutia optima din punct de vedere tehnic si economic pentru trecerea delimitarii.

Aplicabilitate: Consumatori industriali medii si mari (uzual peste 200 kW putere absorbita), cu delimitare pe joasa tensiune, companii de apa (statii de tratare, statii de epurare), obiective unde se amplaseaza statii de reincarcare vehicule electrice etc.

Aveti vreun punct de lucru unde delimitarea este pe joasa tensiune?

Beneficiile Dumneavoastra in urma implementarii solutiei:

Z

Reducerea facturii de energie electrica cu aproximativ 20 – 25 Euro/MW, prin eliminarea taxei de distributie pe Joasa Tensiune.

Z

Obtinerea unui profit suplimentar, care poate fi redirectionat catre alte investitii sau acoperirea altor cheltuieli, dupa amortizarea investitiei.

Z

Bugetul lunar de lucru obtinut automat la finalizarea proiectului din reducerea facturii de energie este orientat catre amortizarea investitiei.

Z
Cresterea sigurantei in alimentarea cu energie.

Care sunt etapele unui proiect de trecere a delimitarii de la joasa tensiune la medie tensiune?

Prima etapa a proiectului o constituie realizarea unui unui Studiu Solutie conform procedurilor elaborate de catre Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si/sau Studiu de Fezabilitate conform HG nr.907/29.11. 2016, pentru a identifica solutia optima din punct de vedere tehnic si economic pentru trecerea delimitarii de la joasa tensiune la medie tensiune.

Solutia de racordare se stabileste prin studiu de solutie conform prevederilor Operatorului de Distributie. Studiul de solutie este realizat de un proiectant Servelect atestat ANRE grad III conform prevederilor in vigoare.

Ce cuprinde, de regula, studiul de solutie?

Studiul de solutie reprezinta documentatia tehnico-economica in care pe baza datelor si cerintelor unui utilizator si a caracteristicilor retelei electrice, se stabilesc, se analizeaza si se propun variante rationale, posibile tehnic si fezabile economic pentru solutii de racordare la reteaua de energie electrica a instalatiei utilizatorului, conform si cuprinde, de regula:

  • Prezentarea situatiei energetice a retelei si a locului de consum si/sau de producere, existente si de perspectiva;
  • Modul in care sunt indeplinite cerintele tehnice privind racordarea, impuse prin Codul tehnic al RED si/sau prin normele tehnice specifice;
  • Variante de racordare posibile avute in vedere, minim doua solutii;
  • Calculul pierderilor de putere si de energie;
  • Nivelul de siguranta al retelei in punctul de delimitare;
  • Lucrarile necesare pentru realizarea instalatiei de racordare, pentru fiecare varianta retinuta si analizata, precum si evaluarea costului acestora;
  • Lucrarile de intarire specifice si generale, evaluarea costului acestora si termenele posibile de realizare de catre operatorul/operatorii de retea al/ai lucrarilor respective;
  • Valoarea puterii maxime care poate fi aprobata fara realizarea lucrarilor de intarire, pentru fiecare varianta retinuta si analizata.

De asemenea, in elaborarea studiilor de solutie se au in vedere urmatoarele:

  • daca exista echipamente sau instalatii la care intreruperea alimentarii cu energie electrica poate conduce la efecte economice si/sau sociale;
  • daca din cauza specificului activitatilor desfasurate, intreruperea alimentarii cu energie electrica ii poate provoca beneficiarului pagube materiale importante si care necesita o siguranta in alimentare mai mare decat cea oferita de operatorul de retea;
  • daca exista o centrala electrica la consumator, care se preconizeaza a functiona in paralel cu sistemul energetic national.
Ce contine studiul de fezabilitate?

Studiul de fezabilitate reprezinta o documentatie tehnico-economica prin care se analizeaza, fundamenteaza si propune minimum doua scenarii/optiuni tehnico-economice diferite, recomandand, justificat si documentat, scenariul/optiunea tehnico-economica optima pentru realizarea unui obiectiv de investitii si contine:

  • Identificarea solutiilor tehnice optime, agreate de catre Beneficiari in baza conditiilor impuse de catre Operatorul de Distributie;
  • Evaluarea costurilor lucrarilor ce se vor realiza pe tarif de racordare (lucrari in instalatiile apartinand Operatorului de Distributie);
  • Evaluarea indicatorilor tehnico-economici ce se vor realiza prin investitia beneficiarului;
  • Obtinerea certificatului de urbanism, avizele conforme pentru asigurarea utilitatilor, precum si avize, acorduri si studii specifice, dupa caz, in functie de specificul obiectivului de investitii;
  • Realizarea documentatiei premergatoare pentru urmatoarele faze de proiectare: DTAC si PTE;
  • Propunerea unei solutii de finantare Servelect, prin credit furnizor.

Intocmirea documentatiei, stabilirea solutiilor de alimentare propuse (Operatorului de Distributie) si toate celelalte documente justificative sunt gestionate de catre Servelect cu suportul si aprobarea reprezentantilor consumatorului. Aceeasi situatie se aplica si pentru trecerea delimitarii de la Medie Tensiune la Inalta Tensiune.

[click pe fiecare casuta sau semnul plus “+” pentru mai multe detalii]

Proiecte implementate – Studii de caz

NOVIS

Trecerea delimitarii JT/MT

AQUASERV – CRISTESTI

Trecerea delimitarii JT/MT

Studiu de caz

Exemplu de proiect:

Pentru unul dintre Beneficiarii nostri, costurile cu energia electrica ajung la aproximativ 1.280.000 euro/an (100 euro/MWh). In aceste conditii, una dintre solutiile propuse de Servelect pentru optimizarea costurilor cu energia este trecerea delimitarii de la Joasa Tensiune la Medie Tensiune.

Prin implementarea proiectului, beneficiarul nostru obtine o reducere a costurilor cu energia electrica de 21% si o economie de aproximativ 270.000 euro/an, amortizarea investitiei realizandu-se in mai putin de 3 ani de la implementarea proiectului.

Alte solutii pentru afacerea dumneavoastra

Centrale fotovoltaice

Cogenerare

Monitorizare consumuri

Ce parere aveti de oportunitatea de a reduce cu aproximativ 20 – 25 Euro/MWh costurile lunare cu energia electrica? Solicitati mai multe detalii:

15 + 7 =

Nu ratați noutățile noastre și fiți la curent cu toate proiectele noastre pe rețelele de socializare! Ne puteți găsi pe Facebook – Servelect ESCO sau  LinkedIn, unde vom împărtăși cele mai recente studii de fezabilitate și proiecte de succes.  Fiți alături de noi în această călătorie și nu ezitați să vă împărtășiți feedback-ul și experiențele cu comunitatea noastră.