In 6 si 7 octombrie a avut loc cel de-al doilea workshop national al proiectului GEAR@SME, desfasurat alaturi de reprezentantii Directiei de Eficienta Energetica din cadrul Ministerului Energiei, Societatea Auditorilor si Managerilor Energetici din Romania si Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie.

Evenimentul s-a desfasurat la sediul CPPI Busteni, pe parcursul a 2 zile, abordand subiecte de interes pentru specialistii in energie.

Agenda evenimentului

MODULUL I Solutii de decarbonizare a sistemelor termice – studii de caz
Lector: Ing. Catalin Dragostin

MODULUL IIImplementarea beneficiilor multiple ale eficientei energetice in deciziile strategice – instrumente de analiza dezvoltate prin proiectul Horizon GEAR@SME
Lector: Drd. Ing. Timea Farkas

MODULUL IIIStudii de caz, scenarii contrafactuale si exemple de proiecte finantabile prin apelul PNRR I5 Eficienta Energetica
Lector: Dr. Ing. Andrei Ceclan – Auditor energetic complex

MODULUL IVPrograme de finantare a eficientei energetice
Lector: Daniela Angela Barbu – Director Directia Eficienta Energetica

MODULUL VStudii de caz, scenarii contrafactuale si exemple de proiecte finantabile prin apelul PNRR I5 Eficienta Energetica – Modul de accesare a finantarii
Lectori: Brindusa Turbatu Bordeianu – Directia Eficienta Energetica si Andrei Ceclan – SAMER

Despre GEAR@SME

Proiectul H2020 GEAR@SME isi propune sa ajute IMM-urile in optimizarea consumurilor si costurilor energetice si in reducerea amprentei de carbon, cu accent pe beneficiile multiple obtinute in urma implementarii solutiilor de eficienta energetica, precum reducerea riscurilor, a costurilor si cresterea valorii.

Prin implicarea activa in cadrul proiectul GEAR@SME, Servelect si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca sprijina companiile mici si mijlocii din Romania sa devina mai eficiente energetic.

Pentru mai multe detalii despre proiect, luati legatura cu partenerul nostru:
Dr. Anna Brüning–Pfeiffer (BEA)
Email: [email protected]
Website: www.gearatsme.eu
Platforma: https://www.energyefficientsme.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Coordination & Research and Innovation Action under Grant Agreement No 894356.