Filtrare armonica

De ce sa imbunatatim calitatea energiei?

Pentru ca durabilitatea in operare a echipamentelor electrice depinde nu doar de cat consuma, ci si de ce fel de energie primesc. Atunci cand apar frecvent fluctuatii de tensiune sau distorsiuni armonice, de cele mai multe ori echipamentele electronice de comanda si aparatele de iluminat sunt afectate de intreruperi si imbatranire accelerata.

Facem masuratori precise de calitatea energiei, emitem rapoarte detaliate asupra evenimentelor care apar, propunem si implementam solutii de evitare sau atenuare a fluctuatiilor de tensiune si de filtrare a distorsiunii armonice.

Descrierea solutiei de filtrare armonica propusa de Servelect:

Filtrarea armonica a retelei este necesara, de obicei, fie din cauza defectiunilor repetate a echipamentelor electronice, fie din cauza functionarii necorespunzatoare a unor echipamente sofisticate. Armonicile sunt in mare parte cauza unor consumatori nelineari ce polueaza reteaua electrica cu armonici care afecteaza forma sinusoidala a acesteia.

Se determina solutia optima tehnico-economica necesara inlaturarii efectelor negative si se decide eventuala masura de filtrare armonica: bobine, filtre active sau filtre pasive.

Pentru filtrare, se utilizeaza filtre active sau filtre pasive, in functie de specificul fiecarui client in parte.

Beneficiile Dumneavoastra in urma implementarii solutiei de filtrare armonica:

Economice – Previne defectarea echipamentelor, incalzirea excesiva si intrarea echipamentelor in stare de protectie.
Tehnice – Aduce reteaua electrica la parametri nominali de lucru.

Referinte:

Lucrari implementate de Servelect: OMV Petrom (Studiu de caz), Comelf, Ameco, Assa Abloy etc.

Doriti sa cresteti durabilitatea in operare a echipamentelor Dumneavoastra?

Luati legatura cu un consultant: