Manager energetic

Home / Solutii & Servicii

Conform legii, prezenta unui manager energetic este obligatorie in cadrul:

Z
Companiilor care activeaza in orice tip de industrie cu un consum mai mare de 1000 tep / an.
Z
Unitatilor comerciale sau administrative cu o flota de peste 25 de vehicule.

Managerul energetic din cadrul Servelect va reprezinta in relatia cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA):

  • Va asista in completarea “Declaratiei de consum energetic si a Chestionarului de analiza energetica”, verificarea si gestionarea documentelor in vederea indeplinirii tuturor cerintelor pentru raportarea la MEEMA;
  • Raporteaza “Declaratia de consum energetic si Chestionarul de analiza energetica” pana la data de 30 Apriliea fiecarui an;
  • Intocmeste “Programul de Imbunatatire a Eficientei Energetice”;
  • Actualizeaza “Programul de Imbunatatire a Eficientei Energetice”, in fiecare an, pana la data de 30 Septembrie si realizeaza raportarea la MEEMA.

Aducem un plus de valoare sistemului de management energetic:

Pe langa indeplinirea obligatiilor legislative de raportare a consumurilor catre MEEMA, Servelect se implica in identificarea consumatorilor cu potential de eficienta si, mai ales, a mijloacelor care pot conduce la solutii de eficienta energetica:

P
Efectuarea de vizite energetice, evaluarea modului in care se consuma energia si parcurgerea proceselor tehnologice in vederea identificarii oportunitatilor care pot fi valorificate.
P

Propunerea de audituri energetice pe contururile care necesita evaluari detaliate, in vederea argumentarii cost-beneficiu a solutiilor care conduc la optimizarea consumurilor energetice.

P
Transmiterea de solutii (analiza cost/beneficiu) pentru aplicatiile identificate care au potential de optimizare şi care nu necesita evaluari detaliate intr-un audit energetic.
P
Propunerea implementarii (tehnica şi comerciala) unui sistem de Masurare si Verificare a consumurilor si a costurilor cu energia, adaptat nevoilor din cadrul fabricii Dumneavoastra.
P
Pregatirea implementarii standardului de Management Energetic ISO 50001 si trasarea directiilor de actiune.
P
Identificarea nivelului de realizare a evaluarilor de tip Monitoring & Targeting.
P
Prezentarea oportunitatilor de finantare a solutiilor de eficienta energetica propuse in cadrul serviciului de Management Energetic, respectiv in cadrul Auditului Energetic.
P
Pregatirea si realizarea un training pe solutii eficienta energetica destinate personalului din cadrul companiei Dumneavoastra.
P
Prezentarea rezultatelor evidentiate in cadrul serviciului de Management Energetic la sediul companiei Dumneavoastra.
P
Acordarea de suport activ si consultanta tehnica pe probleme legate de eficienta energetica.
P
Acordarea de suport pentru stabilirea unui plan strategic de reducere / compensare a emisiilor de gaze cu efect de sera si cresterea impactului pozitiv asupra mediului.
P
Devenim aliatul Dumneavoastra in ceea ce priveste optimizarea consumurilor si a costurilor cu energia.

Care sunt beneficiile Dumneavoastra in urma colaborarii cu Servelect?

Gestiunea optima a energiei.

Asigurarea unor traininguri pentru utilizarea sistemelor de monitorizare si targeting.

Suport in relatia cu MEEMA.

Cresterea performantei energetice a organizatiei.
Cresterea competitivitatii organizatiei.
Asistenta in implementarea solutiilor de eficienta energetica.

Prin serviciul de management energetic am adus un plus de valoare companiilor:

Becotek, Kronospan, Pehart Tec, Grandemar, Compania de Apa Somes, Aramis Baia Mare, Tirrena Scavi Condotte GIE, Modulo Decorative, Philips Orastie, Universal Alloy Corporation, Vase Emailate Sighisoara, MOL Romania, Urbis Baia Mare,Ursus Brasov, Holcim Turda, EDS Brasov, Coats Odorhei, Star Assembly, Star Transmission, Banca Transilvania, Ferma Zootehnica, Regia de Termoficare Cluj etc.

Sunteti interesat sa beneficiati de avantajele unui serviciu de management energetic performant? Solicita o oferta: