Pompe de caldura industriale

Aveti la dispozitie o solutie alternativa, durabila, fara emisii de CO2, pentru producerea de energie termica, cu ajutorul unui sistem de pompe de caldura industriale.

cogenerare

Independenta energetica

Cresteti flexibilitatea si independenta energetica a companiei dumneavoastra.

Reduceti emisiile de CO2

Prin alimentarea pompelor de caldura dintr-un sistem fotovoltaic sau cu energie achizitionata integral din surse regenerabile 

energie reactiva

Reduceti costurile energetice

Integrarea unei pompe de caldura cu o centrala fotovoltaica contribuie semnificativ la reducerea costurilor energetice.

De ce merita sa implementati un sistem de pompe de caldura industriale alaturi de Servelect?

Solutie “la cheie”

Colaborati cu un singur furnizor pentru a implementa un sistem de pompe de caldura industriale (proiectare, executie, integrare cu sistemul fotovoltaic).

Solutii premium

Colaboram cu cei mai buni furnizori de tehnologii din domeniu astfel incat sa va oferim cea mai buna solutie tehnica potrivita nevoilor dumneavoastra.

Consultanta tehnica

Aveti la dispozitie o echipa de specialisti care va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii pe tot parcursul proiectului, asigurandu-ne ca va atingeti obiectivele propuse.

Pompe de caldura industriale – O solutie sustenabila, accesibila, usor de controlat.

Pompele de caldura sunt echipamente (surse de energie termica) care convertesc o forma de energie primara (apa calda sau aer) in energie termica, utilizand ca si resursa intermediara energia electrica. Principalul beneficiu (energetic) este ca randamentul de conversie este unul supraunitar.

Din acest motiv pompele de caldura devin o solutie tot mai atractiva pentru a inlocui sursele clasice de producere a energiei termice, in special cele pe gaz metan care au asociate si emisii de CO2.

Asadar, pompele de caldura industriale sunt o solutie matura, raspandita pe scara larga, care poate fi utilizata pentru producerea energiei termice, cu costuri de exploatare comparabile cu ale unei centrale pe gaz metan, care in combinatie (mix) cu energia electrica produsa dintr-o centrala fotovoltaica sau achizitionata integral din surse regenerabile (pe baza unor garantii de origine emise de ANRE) indeplineste un rol esential in procesul de decarbonizare.

Astfel, pompele de caldura industriale pot transporta cu acelasi consum de energie un flux de caldura de pana la 4-5 ori mai mare decat sistemele traditionale/conventionale, care au in medie un randament de ardere al combustibilului de 95%.

Ce va oferim noi? Un proiect implementat „la cheie”:

Studiu de fezabilitate

Evaluam mai multe scenarii pentru a propune cea mai buna solutie pentru dumneavoastra: alimentare cu energie electrica, amplasare, distributie energie termica, interconectarea cu alte sisteme (fotovoltaice, stocare, cogenerare) etc. Pregatim documentatiile necesare pentru obtinerea certificatului de urbanism, avize si acorduri.

Proiectare

Dimensionam sistemul pentru cerintele dumneavoastra si realizam toata documentatia necesara proiectului.

Implementare

Ne ocupam de punerea in functiune a tuturor echipamentelor necesare functionarii la cel mai ridicat nivel de performanta si integrarea cu alte echipamente.

Eficienta energetica ridicata

O pompa de caldura industriala poate produce in medie, anual, de trei ori mai multa energie termica fata de energia electrica consumata. De exemplu, 1 kWh energie electrica consumata, produce 3 kWh energie termica. Astfel, se suprima paritatea de 3 – energia electrica este de 3 ori mai scumpa decat gazul metan.

Integrarea cu sistemele fotovoltaice

Pompele de caldura industriale pot fi alimentate exclusiv din surse regenerabile de energie. Astfel, ele deschid calea spre decarbonizare si producerea de caldura fara emisii de CO2. Integrarea unei pompe de caldura cu o centrala fotovoltaica contribuie semnificativ la reducerea costurilor energetice.

Flexibilitate si versatilitate

Tehnologia poate asigura si necesarul de frig pe timp de vara prin inversarea functiilor schimbatoarelor de caldura. Totodata, pompele de caldura sunt usor de integrat in procesele si aplicatiile existente.

Durabilitate si costuri scazute de utilizare

Pompele de caldura au o durata de exploatare ridicata, iar costurile de mentenanta sunt scazute pe durata de viata a echipamentelor.

Alegeti sa deveniti independent energetic alaturi de Servelect!

Ce sunt pompele de caldura industriale?

Pompele de caldura industriale sunt echipamente termice alimentat cu energie electrica, care prin ajutorul schimbarilor de stare de agreagre ale unui agent frigorific, transfera caldura dintr-un mediu rece intr-un mediu cald.

Prin urmare, o pompa de caldura valorifica potentialul de caldura deja existent in mediul exterior, pe care doar il transporta in mediul interior unde este nevoie de acesta. Chiar si la temperaturi cu mult sub punctul de inghet exista potential termic inglobat in mediul exterior care poate fi valorificat de o pompa de caldura.

Cum functioneaza un sistem de pompe de caldura industriale?

Pompa de caldura are patru componente principale. Compresorul, condensatorul, ventilul de laminare si vaporizatorul. Compresorul are rolul de a comprima mecanic agentul termic pentru a-l aduce la temperatura de condensare. Condensatorul este schimbatorul de caldura aflat in mediul cald, acest aparat generand efectul util al pompelor de caldura. Ventilul de laminare are rolul de a destinde agentul frigorific pana la presiunea de vaporizare. Vaporizatorul este schimbatorul de caldura care realizeaza absorbtia de caldura din sursa rece si aparatul care produce efectul util al echipamentelor de aer conditionat.

Coeficientul de performanta (COP)

Eficienta pompelor de caldura industriale este definita prin COP (coeficient de performanta), cati kWhth produce pompa de caldura prin consumarea unui kWhel.

Coeficientul de performanta (COP) al pompelor de caldura masoara eficienta acestui echipament in ceea ce priveste transferul de caldura de la mediul rece la mediul cald comparat/raportat cu consumul electric necesar acestui proces.

Cu cat COP-ul este mai mare, cu atat o pompa de caldura este mai eficienta.

De retinut faptul ca acest indicator, COP, este variabil in functie de temperatura exterioara.

pompe de caldura industriale_2

Alte solutii si servicii pentru afacerea dumneavoastra

Monitorizare consumuri

Cogenerare

Audit Energetic

Solicitati o oferta pentru implementarea unui sistem de pompe de caldura industriale!

15 + 9 =