Certificare ISO 50001 Consultanta Implementare

ISO 50001 – Managementul energiei durabile in compania Dumneavoastra

Dezvoltat de experti din domeniul managementului energiei din peste 60 de tari, Sistemul de Management Energetic ISO 50001 va ofera un cadru recunoscut la nivel international, pentru integrarea celor mai bune practici privind managementul energiei in sistemul de management al companiei Dumneavoastra.

Astfel, utilizarea ISO 50001 va ofera posibilitatea de a adopta o abordare strategica in vederea cresterii performantelor energetice din cadrul companiei Dumneavoastra.

Standardul ISO 50001 ofera beneficii oricarui tip de organizatie, din sectorul public sau privat, din domeniul industriei prelucratoare sau serviciilor.

Acesta inlocuieste standardul ISO 16001:2004 si este compatibil cu standardul ISO 9000:2008 privind Managementul Calitatii, respectiv cu standardul ISO 14001:2004 Sistem de Management de Mediu. De asemenea, poate fi integrat cu alte certificari ISO datorita structurii similare.

De ce este importanta implementarea Standardului ISO 50001?

Energia reprezinta pentru orice organizatie atat o resursa indispensabila, cat si un element de cost important. Pe langa faptul ca deţine o pondere semnificativa in costurile specifice ale unei organizatii, utilizarea si consumul acesteia atrage o serie de alte costuri precum cele legate de mediu sau costurile sociale (cresterea emisiilor de CO2, epuizarea resurselor si schimbarile climatice).

Dumneavoastra, in calitate de organizatie individuala, nu aveti cum sa controlati pretul energiei, reglementarile politice sau evolutia economiei globale. Insa aveti oportunitatea sa imbunatatiti modul in care utilizati energia! Astfel, cresterea performantei energetice va aduce beneficii imediate, obtinand o reducere importanta a consumurilor si a costurilor cu energia.

Implementarea sistemului de management al energiei ISO 50001 are un impact atat asupra consumurilor si costurilor cu energia cat si la nivelul intregii companii:

Management
Cresteti profitabilitatea companiei si nivelul de angajament al angajatilor, consolidati imaginea companiei.
Vanzari si marketing
Cresteti increderea si satisfactia clientilor,  prin preocuparile si abordarea responsabila fata de mediu.
Productie
Departamentele de productie vor fi mult mai responsabile in ceea ce priveste utilizarea si gestiunea eficienta a energiei pe termen scurt si lung.
Financiar
In procesul de achizitie vor fi analizate cu prioritate echipamentele / utilajele / masinile care prezinta o performanta energetica ridicata, ceea ce va conduce la reducerea costurilor pe termen lung.
Legislativ
Departamentul juridic din cadrul companiei Dumneavoastra va fi in permanenta informat cu privire la legislatia in domeniul energiei, care ar putea sa aiba impact asupra companiei Dumneavoastra

Care sunt beneficiile Dumneavoastra in urma implementarii ISO 50001?

Cresteti sustenabil profitabilitatea companiei prin reducerea costurilor cu energia.
Obtineti economii semnificative de energie prin implementarea masurilor de eficienta rezultate in urma auditului energetic.
Obtineti un avantaj competitiv pe piata, prin cresterea valorii adaugate pe care o oferiti clientilor Dumneavoastra.
Indepliniti cerintele legislative privind tintele de eficienta energetica sau emisiile de GHG si CO2.
Eliminati riscul de a fi penalizati sau amendati datorita nerespectarii unor prevederi legislative.
Beneficiati de cadrul necesar pentru promovarea unui sistem de management al energiei pe intregul lant de aprovizionare.
Consolidati imaginea companiei si contribuiti la cresterea satisfactiei clientilor / investitorilor.
Cresteti posibilitatile de a aborda noi segmente de consumatori / investitori si noi oportunitati.
Beneficiati de un avantaj competitiv in dezvoltarea companiei.
Contribuiti la diminuarea impactului pe care il au emisiile de CO2 asupra mediului.
Dati dovada de o abordare responsabila fata de mediu, ceea ce poate influenta clientul in procesul de luare a deciziei de cumparare.
Cresteti transparenta si comunicarea in ceea ce priveste managementul resurselor de energie.

Care este rolul Servelect in implementarea Standardului ISO 50001 in cadrul companiei Dumneavoastra?

\
Va asistam in gestiunea consumurilor de energie si alte altor utilitati printr-un sistem performant, clar procedurat si orientat spre rezultate.
\
Asistam si documentam definirea unor proceduri proprii de gestiune a consumurilor de utilitati si a echipamentelor energetice; procedurile trebuie sa fie cat mai simple si usor de aplicat; o procedura utila este aceea pe care o vizualizam usor in fata ochilor, atunci cand trebuie aplicata.
\
Pregatim cadrul stabilirii unei strategii energetice in compania Dumneavoastra, aliniate si armonizate cu procedurile deja existente.
\
Garantam, prin implementare si certificare, reducerea durabila a costurilor si consumurilor energetice anuale.
\
Implementam sistemul de masurare si verificare MOVI, care va ajuta sa monitorizati activ consumurile de energie.

Astfel, prin implementarea ISO 50001 aveti oportunitatea de a trece de la o abordare traditionala….

…la o abordare eficace a managementului energiei.                                                      

Doriti sa beneficiati de un sistem de management energetic performant, care va aduce beneficii zi de zi?