Technical Due Diligence pentru proiecte de producere locala de energie din surse regenerablie

Oferim servicii profesioniste pentru efectuarea unei analize de Technical Due Diligence in cadrul implementarii proiectelor de eficienta energetica si productie locala de energie in sectoarele industrial, comercial si public.

Context

De cele mai multe ori, investitia intr-un proiect comercial de producere a energiei din surse regenerabile de ordinul MWp este un demers complex care necesita un nivel de evaluare ridicat.

Intelegerea si atenuarea sau chiar eliminarea riscurilor asociate proiectelor de energie din surse regenerabile sunt esentiale pentru dezvoltatori, creditori si investitori deopotriva.

Atat pentru finantatori, cat si dezvoltatori, proiectele comerciale de producere a energiei din surse regenerabile sunt relativ noi si vin cu multe provocari noi. Astfel, este dificila luarea unei decizii de finantare sau dezvoltare a unui proiect care sa fie bazata doar pe „experienta”, ci este necesara mai degraba o evaluare specifica.

technical due diligence energie regenerabila

Ce este Technical Due Diligence?

Technical Due Diligence sau TDD este o metoda de evaluare independenta, unica si impartiala, care justifica si argumenteaza din punct de vedere tehnic o investitie, fie ca este vorba de dezvoltarea, finantarea sau achizitia unui proiect existent.

TDD este o evaluare complementara evaluarilor legale si financiare ale unei investitii care va ajuta sa intelegeti fezabilitea tehnica a proiectului dumneavoastra cu o analiza completa a riscurilor si oportunitatilor tehnice.

O astfel de analiza influenteaza in mod direct evaluarea financiara a unei investitii, respectiv rentabilitatea acesteia, amortizarea, castigurile pe termen mediu si lung, necesitatea de injectie periodica de capital, costuri de mentenanta si multe altele.

Cum va putem ajuta noi sa reduceti incertitudinea unei investitii?

Analiza de tip Technical Due Diligence realizata de Servelect se bazeaza pe 5 piloni fundamentali:

  1. Analiza componentelor principale folosite in proiectul analizat.
  2. Design-ul proiectului (compatibiliatea componentelor, riscuri sau oportunitati de imbunatatire design vs costuri, compatibilitatea tehnica a solutiei dezvoltate cu amplasamentul, integrarea in amplasament etc);
  3. Evaluarea avizelor obtinute si implicatiile asupra proiectului (costuri, riscuri, limitari, timpi de dezvoltare etc.);
  4. Contractele de inginerie, achizitie si constructie (individuale sau cumulative);
  5. Contractele de operatie si mentenanta (inclusiv contractele de management de sit, servicii anexe etc).

Pe langa aceste 5 aspecte, analiza noastra de TDD cuprinde si o evaluare independenta a productiei estimate de energie.

Ce beneficii obtineti in urma realizarii unei analize de tipul Technical Due Diligence?

Finantatori/creditori:

Luati decizii informate in ceea ce priveste acordarea unei finantari, cunoscand riscurile tehnice si strategiile de mitigare ale acestora;

Oferiti solutii de finantare personalizate (individuale sau in combinatie cu polite de asigurare etc.);

Aveti la dispozitie o expertiza tehnica independenta si impartiala.

Dezvoltatori de proiecte:

Cresteti increderea partilor terte in solutia dezvoltata (actionari, institutii de finantare, crowdfunding, investitii ale comunitatii locale etc.).

Identificati anticipat riscurile legate de proiect (inainte de a face demersurile necesare obtinerii unei finantari);

Identificati limitarile impuse de factori externi (ex. proximitatea sit-ului ales de zone tampon, de obiective de interes national etc);

Identificati riscurile aferente tehnolgiei alese (ex. defecte de serie cunoscute, mecanisme de degradare specifice produsului si/sau utilizarii produsului in mediul dat etc.);

Cunoasteti fezabilitatea solutiei tehnice la parametri geo-socio-tehnici locali.

Suport tehnic extern, evaluare independenta de proiect si transparenta;

Identificati si evitati riscurile investitiei intr-un proiect comercial de producere a energiei din surse regenerabile

De ce sa colaborati cu Servelect pentru realizarea unei analize Technical Due Diligence?

O evaluare de tip TDD isi atinge obiectivele cand este efectuata de parti terte complet independente atat de finantator cat si de dezvoltator.

Datorita noutatii in ceea ce priveste dezvoltarea de parcuri fotovoltaice in scop comercial, in momentul de fata nu exista o metoda „standard” pentru a efectua o analiza de tip TDD.

Acest lucru ofera flexibilitate in abordarea evaluarii si permite evaluari de proiect „personalizate”. Dezavantajele unei solutii „non-standard” este legatura directa dintre calitatea analizei de tip de TDD si experienta cu astfel de analize a evaluatorilor.

Implicarea in analize de tip TDD in proiecte internationale de parcuri fotovoltaice cu o putere instalata cumulata de peste 1000 MWh si o valoare totala a investitiilor de peste 800 milioane de euro, din tari precum Italia, Spania, Franta, Japonia, Chile, Romania, Portugalia.

Experienta de peste 18 ani in implementarea proiectelor de eficienta energetica si producere locala de energie in sectorul industrial, comercial si public.

Implicare activa in sesiuni de formare si instruire in domeniul energiilor regenerabile si evaluarea tehnologiilor necesare in dezvoltarea de parcuri fotovoltaice.

Cunoasterea investitiilor intiale necesare in dezvoltarea unui proiect de energii regenerabile cat si a investitiilor necesare unei bune exploatari a unui astfel de proiect.

Alte solutii si servicii pentru afacerea dumneavoastra

Monitorizare consumuri

Cogenerare

Audit Energetic

Reduceti riscurile investitiei intr-un parc fotovoltaic!

Solicitati o oferta:

9 + 11 =

Nu ratați noutățile noastre și fiți la curent cu toate proiectele noastre pe rețelele de socializare! Ne puteți găsi pe Facebook – Servelect ESCO sau  LinkedIn, unde vom împărtăși cele mai recente studii de fezabilitate și proiecte de succes.  Fiți alături de noi în această călătorie și nu ezitați să vă împărtășiți feedback-ul și experiențele cu comunitatea noastră.