Analize calitatea energiei si fluctuatii de tensiune

De ce sa urmarim calitatea energiei electrice?

Pentru ca durabilitatea in operare a echipamentelor electrice depinde nu doar de cat consuma, ci si de ce fel de energie primesc. Atunci cand apar frecvent fluctuatii de tensiune sau distorsiuni armonice, de cele mai multe ori echipamentele electronice de comanda si aparatele de iluminat sunt afectate de intreruperi si astfel apare imbatranirea accelerata.

Prin masuratori precise de calitatea energiei electrice, emitem rapoarte detaliate asupra evenimentelor care apar, propunem si implementam solutii de evitare sau atenuare a fluctuatiilor de tensiune si filtrare a distorsiunii armonice.

Descrierea serviciului propus de Servelect:

Calitatea energiei electrice (CEE) reprezinta un concept complex de estimare a nivelului calitativ al energiei electrice, exprimat printr-un sistem de indicatori, ai caror valori determinate pentru un anumit punct al retelei sau pentru un anumit interval de timp, pot fi comparate cu valorile optime sau admisibile corespunzatoare.

CEE impreuna cu siguranta in functionare si compatibilitatea electromagnetica a instalatiilor cu mediul in care functioneaza, definesc si determina calitatea serviciului de alimentare cu energie electrica.

Sistemul de indicatori ai CEE se refera la urmatoarele aspecte concrete:

I
Abateri ale frecventei.
I
Variatii ale valorii eficace a tensiunii.
I
Abaterile tensiunii de la forma ideala.
I
Abateri ale sistemului de tensiuni si curenti de la simetria de faza.

Beneficiile Dumneavoastra in urma efectuarii masuratorilor de calitatea energiei electrice:

Economice – previne defectarea echipamentelor, incalzirea excesiva si intrarea echipamentelor in stare de protectie.
Tehnice – previne riscul de imbatranire prematura a consumatorilor si oprirea acestora in plin proces (daca se implementeaza solutiile propuse).

Referinte:

Lucrari realizate de Servelect: Saint Gobain, Ursus Breweries, Upruc CTR etc.

Solicita o oferta: