Atunci cand discutam despre implementarea oricarui echipament / utilaj / sistem nou in cadrul unitatilor de productie, principala noastra preocupare este sa cunoastem costurile implicate de utilizarea echipamentului respectiv, pe durata sa de viata, dincolo de pretul de achizitie si punere in functiune.

In acest sens, inca din etapa de pre-fezabilitate / ofertare a centralelor de cogenerare cu turbine Capstone, facem transparente si costurile ulterioare cu mentenanta, astfel incat sa avem imaginea de ansamblu asupra rentabilitatii sistemului pe intreaga durata de viata.

Cu o experienta de peste 20 de ani in productia de turbine de cogenerare si aproximativ 10.000 de unitati aflate in operare in 83 de tari, Capstone a dezvoltat un Plan de mentenanta garantata a turbinelor, denumit Factory Protection Plan – FPP, care se diferentiaza de serviciile de mentenanta oferite standard de alti producatori de tehnologii similare, printr-o serie de caracteristici.

Ce este Planul de mentenanta garantata a turbinelor Capstone?

Pentru a va oferi o mai buna predictibilitate in ceea ce priveste costurile cu mentenanta turbinelor de cogenerare, Servelect, distribuitor exclusiv in Romania a tehnologiei Capstone, poate sa va asigure un Plan de mentenanta garantata a turbinelor Capstone.

Planul de mentenanta garantata este un plan de intretinere pe termen lung (5, 10, 15 sau 20 de ani), care acopera atat interventiile programate cat si interventiile neprogramate, atat piesele cat si manopera necesara interventiilor la turbinele de cogenerare Capstone.

Acesta va ofera urmatoarele beneficii:

 • Costuri fixe de intretinere pe durata de viata a turbinei;
 • Include TOATE serviciile de mentenanta programata (inlocuire filtre, bujii, alte consumabile etc.);
 • Include TOATE interventiile neprogramate sau de urgenta, cu solutionare prioritara;
 • Nu se percep taxe de transport sau taxe suplimentare pentru interventiile in regim de urgenta;
 • Personal de intretinere autorizat in mentenanta si reparatiile turbinelor Capstone;
 • Costurile cu mentenanta sunt predictibile, aveti astfel siguranta ca nu vor aparea si alte costuri suplimentare cat timp este activ Planul de mentenanta garantata;
 • Aveti siguranta ca sistemul functioneaza la performante maxime;
 • Minimizeaza timpul mediu de reparatie – adica timpul dintre momentul in care este raportata avaria si momentul in care turbina este pusa din nou in functiune.

Planul de mentenanta garantata oferit de Capstone prin Servelect, distribuitor exclusiv in Romania, se diferentiaza de planurile de intretinere ale altor producatori, deoarece este flexibil si poate fi personalizat in functie de nevoile fiecarui beneficiar:

 • Durata contractului: 5, 10, 15 sau 20 de ani;
 • Poate sa includa doar piesele de schimb, sau atat piesele cat si manopera necesara in cadrul interventiilor;
 • Optiuni de plata personalizabile;
 • Daca nevoile dumneavoastra se schimba pe durata contractului, planul poate fi modificat pentru a indeplini noile cerinte fara nici o penalitate.

Activarea Planul de mentenanta garantata este recomandat sa aiba loc odata cu punerea in functiune a turbinei de cogenerare, pentru a asigura cel mai inalt nivel de service si asistenta.

Servelect este distribuitor exclusiv in Romania al turbinelor de cogenerare Capstone, fabricate in SUA.