Echipa Servelect

Interviu cu Madalina – Marketing Coordinator

Cum a inceput cariera ta la Servelect?

A inceput acum mai bine de 7 ani. Tin minte ca eram in tren, veneam de acasa de la Ciucea, spre Cluj, cand m-a contactat Iulia (la recomandarea indrumatorului meu de licenta) sa imi transmita oportunitatea de a face parte din echipa Servelect.

Urma sa incep primul an de master, asa ca fiind in cautarea unui loc de munca, am acceptat propunerea de a merge la interviu….iar restul e istorie.

Esti in echipa noastra de 7 ani. Avand in vedere ca marketingul este un domeniu in continua schimbare, cum au evoluat activitatile tale in aceasta perioada?

Intr-adevar, marketingul este un domeniu intr-o continua schimbare si ceea ce functiona acum 5-6 ani, acum s-ar putea sa nu mai functioneze la fel de bine. Cu toate ca trebuie sa ne adaptam trendurilor, e nevoie sa fim in continuare atenti la nevoile clientilor, care sunt in centrul strategiei noastre de marketing.

Ca orice proaspat absolvent de facultate si fara experienta in zona de marketing, am inceput cu task-uri simple, cum ar fi campanii de marketing direct, materiale promotionale, prezentari etc.

Pe masura ce am acumulat mai multa experienta am inceput sa gestionez proiecte complexe (website-ul companiei, SEO, marketing online, realizarea de video-uri, organizarea de evenimente, activitati de marketing intern etc.), sa gandesc strategii de promovare si sa preiau partea de coordonare a activitatilor de marketing din cadrul companiei.

Astfel, pe parcursul celor 7 ani de activitate am avut ocazia sa ma dezvolt pe mai multe directii, atat in zona de marketing offline, cat si online, inclusiv partea de design grafic sau realizarea de materiale video in After Effects.

Ne poti spune cateva exemple de activitati de marketing intern pe care le organizati?

Departamentul de marketing din cadrul Servelect gestioneaza si activitatile de marketing intern, cum ar fi organizarea de teambuilding-uri, iesiri de sarbatorire a proiectelor, chiar si city break-uri cu angajatii companiei.

Aceste activitati de marketing intern, pe care mereu le asteptam cu nerabdare, se intampla datorita colegei mele, Florentina. Ea este cea care gestioneaza activitatea de marketing intern, rolul meu fiind doar acela de a-i acorda suport atunci cand este necesar.

Astfel, poate in viitorul apropiat, veti afla chiar de la Florentina, mai multe detalii despre cum decurge organizarea acestor evenimente.

Care au fost cele mai mari provocari pe care le-ai intampinat pana acum in cariera si cum ai trecut peste ele?

Una dintre cele mai mari provocari a fost coordonarea activitatilor de comunicare si diseminare din cadrul proiectelor Horizon 2020.

Fiind activitati noi, atat pentru mine, cat si pentru echipa Servelect, in special pe partea de marketing, am fost nevoita sa invat aproape totul singura, din mers, documentandu-ma si inspirandu-ma din activitatea altor proiecte.

Deoarece in fiecare proiect sunt implicati parteneri din mai multe tari, te lovesti la un moment dat de anumite bariere ligvistice, culturare, de comunicare. Mai mult, din cauza pandemiei am fost nevoiti sa anulam intalnirile fizice si sa mutam totul in online.

Cu toate acestea, consider ca am facut fata cu brio provocarilor, iar experienta acumulata ma va ajuta sa gestionez si mai bine urmatoarele proiecte.

Ce implica proiectele H2020 eDREAM si RE-COGNITION si care este rolul tau in cadrul acestora?

eDREAM si RE-COGNITION sunt doua proiecte de cercetare si inovare in domeniul energetic, finantate de catre Comisia Europeana prin intermediul programului Horizon 2020.

In ambele proiecte Servelect a fost / este leader pentru activitatile de comunicare si diseminare, iar eu am responsabilitatea de a coordona aceste activitati, la nivelul fiecarui consortiu din care facem parte.

Cine este Madalina dupa terminarea programului?

Acelasi om pasionat de marketing. Si un cautator de sine.

Imi place sa citesc, sa urmaresc oameni care ma inspira si de la care pot sa invat lucruri noi. De asemenea, imi place sa petrec cat mai mult timp cu Radu (sotul meu), sa facem diverse activitati impreuna si sa calatorim.

Madalina Comes servelect