Ce presupune activitatea unui auditor energetic in cadrul companiei Servelect?
In opinia mea, in activitatea unui auditor este necesara organizarea, viziunea si o buna colaborare cu beneficiarul.
Un auditor energetic lucreaza cu multe informatii pe care le prelucreaza si le interpreteaza pentru a obtine o imagine de ansamblu asupra consumurilor unei companii sau ale unei fabrici. Aceste informatii sunt colectate de catre auditor in timpul vizitei pe teren, iar de aici porneste punctul culminant al unei lucrari de audit energetic, si anume, recomandarea de solutii de imbunatatire a eficientei energetice.
La Servelect, pentru a obtine cele mai bune rezultate, solutii si idei, ne place sa lucram in echipa si sa dezvoltam o relatie buna de colaborare cu beneficiarul.
Cum se desfasoara un audit energetic realizat de echipa noastra?
Pe scurt, etapele unui audit energetic incep cu parcurgerea contractului si crearea unei liste personalizate de informatii necesare, pe care o transmitem beneficiarului.
Dupa primirea informatiilor, ne putem face o imagine de ansamblu asupra consumurilor si costurilor inregistrate in anii anteriori si planificam sesiunea de masuratori.
In timpul vizitei in teren analizam toate aspectele legate de consumatorii de energie, apoi venim cu o serie de recomandari si propuneri de solutii de eficienta energetica.
Dupa colectarea tuturor informatiilor necesare, incepem prelucrarea acestora, propunem un plan de masuri si realizam raportul de audit energetic.
Care sunt provocarile pe care le-ai intampinat in realizarea auditurilor energetice si cum ai trecut peste ele?
Am inceput sa profesez in acest domeniu la Servelect, fiind si primul meu loc de munca. De aceea, prima si cea mai grea provocare a fost discutia directa cu clientii. Din lipsa de experienta, exista teama ca beneficiarii vor aborda anumite subiecte pe care consideram ca nu le stapanesc indeajuns de bine. Acum, acest lucru nu mai este o provocare. Experienta m-a facut sa vreau sa abordez si alte subiecte care nu imi sunt cunoscute si sa ma dezvolt continuu.
Deoarece clientii nostri sunt din domenii diverse, o alta provocare a fost intelegerea procesului tehnologic de productie dintr-o fabrica. Si peste aceasta provocare am trecut cu bine, prin dedicare si implicare. Am inteles ca este o oportunitate sa vad diverse procese de productie si pasii pe care o companie ii parcurge pentru a ajunge la un produs finit, pe care, uneori il folosesc in viata de zi cu zi.
Ce iti place cel mai mult la locul de munca?
Cel mai mult imi plac oamenii. La Servelect am intalnit oameni dedicati, oameni care sunt dispusi sa ofere cunostintele si ideile pe care le detin. Nu exista sefi, doar lideri si prieteni care mi-au oferit incredere, suport si sustinere in dezvoltare.

Cine e Mircea dupa terminarea programului?
De mic copil mi-a placut sportul.
Am inceput cu un sport care mi-a antrenat mintea, si anume sah-ul. Am facut cativa ani sah de performanta, pana cand am descoperit fotbalul. Am facut parte din mai multe echipe de fotbal si desi nu am continuat in a face performanta in acest domeniu, inca imi place si il mai practic din placere. Merg saptamanal la fotbal si la sala.
Imi place foarte mult sa calatoresc, imi place marea si soarele, de aceea incerc o data pe an sa merg intr-o destinatie unde pot sa ma relaxez, dar si sa descopar locuri noi, culturi si oameni.