Iluminat Industrial cu LED

Sisteme de iluminat industrial si comercial cu tehnologie led pentru fabrici, hale si spatii comerciale, implementate la cheie: consultanta, proiectare si executie.

Reduceti costurile

Va reduceti costurile energetice datorita performaneti superioare a sistemului de iluminat.

Cresteti productivitatea

Imbunatati calitatea si productivitatea muncii angajatilor dumneavoastra.

Mentenanta minimala

Sistemele de iluminat cu LED necesita mai putina intretinere si au o durata de viata de 15-25 de ani.

De ce sa modernizati sistemul de iluminat alaturi de Servelect?

Solutie “la cheie”

Colaborati cu un singur furnizor pentru implementarea unei solutii integrate (proiectare, executie, finantare).

Consultanta de specialitate

Aveti la dispozitie o echipa de specialisti care va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii pe tot parcursul proiectului

Calitate superioara

Aparatele de iluminat sunt de calitate superioara, produse in Uniunea Europeana si au o garantie standard de minim 5 ani.

De ce sa optimizam sistemul de iluminat?

In general, iluminatul detine o pondere de aproximativ 2-5% din consumul total de energie electrica, in cazul consumatorilor industriali si comerciali.

Proiectele de iluminat industrial si comercial cu LED generează economii care asigura obtinerea unui buget suplimentar de investitii, care poate fi orientat spre dezvoltarea companiei si cresterea profitabilitatii acesteia.

Prin optimizarea sistemului de iluminat industrial sau comercial ne asiguram ca utilizam eficient lumina, controland tensiunea de alimentare, aplicand senzori de lumina zilei si de miscare, dar si implementand surse de lumina eficiente si durabile, care sa asigure confortul luminos optim.

  Aplicabilitatea solutiei de iluminat industrial LED:

  • Hale, fabrici.
  • Hipermarket-uri.
  • Centre comerciale.
  • Iluminat public.
  • Iluminat perimetral.
  • Sali de conferinte.

  Beneficiile Dumneavoastra in urma implementarii solutiei de modernizare iluminat industrial sau comercial:

  [click pe fiecare casuta sau semnul plus ”+” pentru mai multe detalii]

  Reducerea consumurilor si a costurilor cu energia.
  Cresterea productivitatii angajatilor.

  Posibilitatea setarii intensitatii fluxului luminos previne aparitia semnelor de oboseala a angajatilor, contribuind la cresterea gradului de concentrare a angajatilor si la usurarea sarcinilor acestora, in special in cadrul proceselor unde este necesara o acuitate vizuala (exemplu: industria textila).

  Distributie luminoasa conform standardelor in vigoare.

  In cazul halelor unde se lucreaza pentru asamblarea diferitelor piese, sistemele de iluminat cu LED asigura distributia corecta a luminii, contribuind la cresterea calitatii lucrarilor efectuate de catre angajati.

  Durata de viata de aproximativ 10 – 15 de ani.

  Acest lucru permite instalarea surselor in locuri mai putin accesibile, cum ar fi deasupra unor echipamente/masini/utilaje.

  Costuri scazute cu mentenanta.

  Datorita duratei de viata mai mari, sistemele de iluminat cu LED necesita mai putina intretinere, acest lucru avand un impact pozitiv asupra proceselor de productie, care nu trebuie intrerupte frecvent pentru inlocuirea surselor de iluminat.

  Siguranta si rezistenta in functionare.

  Nu contin substante toxice, sunt realizate din materiale durabile.

  Rezistenta la temperaturi extreme, de +/-50 grade Celsius.

  Lampa LED este ideala pentru spatii de refrigerare, camere reci, congelatoare sau pentru exterior.

  Compatibilitate cu majoritatea retelelor electrice existente.

  Trecerea la iluminatul industrial cu LED se face usor deoarece corpurile de iluminat sunt compatibile cu majoritatea retelelor electrice existente.

  Reduceti amprenta de carbon si impactul ecologic.

  Sistemele de iluminat LED consuma o cantitate mai mica de energie, avand o eficienta si o durata de viata ridicata.

  TESTIMONIAL

  Ce spun beneficiarii nostri:

  „Am descoperit in Servelect un partener de incredere pentru construirea, mentinerea si dezvoltarea relatiilor de afaceri. Pentru fiecare obiectiv propus, echipa Servelect ne-a furnizat un pachet de solutii inovative si complete. Sunt convins ca in continuare Servelect ne va oferi servicii impecabile si va ramane un partener important pentru noi.” Marius Rusu, Facility Manager, TMD Friction

  Exemple de proiecte implementate modernizare iluminat industrial LED – Studii de caz

  HOEGANAES

  Modernizare iluminat industrial LED cu finantare ESCO

  TMD Friction

  Modernizare sistem de iluminat industrial LED

  Philips Orastie

  Modernizare sistem de iluminat industrial LED

  Doriti sa beneficiati de un sistem de iluminat modern si eficient energetic?

  Descrierea solutiei de modernizare iluminat industrial si comercial cu LED propusa de Servelect:

  Echipamentele LED contin o dioda emitatoare de lumina. Mai simplu, “LED-ul” este o componenta electronica, un semiconductor. La trecerea curentului prin dioda, aceasta va lumina, degajand foarte putina caldura. Un corp de iluminat cu LED are un randament foarte ridicat spre deosebire de alte tehnologii, precum lampile cu halogen sau lampile cu incandescenta, ale caror randamente sunt semnificativ mai scazute.

  Implementarea unui sistem de iluminat industrial si comercial eficient nu inseamna doar inlocuirea 1 la 1 a corpurilor de iluminat.

  Pentru a raspunde provocarilor actuale, Servelect implementeaza la cheie proiecte de modernizare iluminat industrial si comercial cu scopul de a contribui la cresterea profitabilitatii si bunastarii companiilor Beneficiare.

  Pasii unui proiect de modernizare a iluminatului realizat de Servelect:

  R
  Evaluarea nevoilor Beneficiarului (preluare date tehnice, realizare masuratori energetice, evaluare lumino-tehnica, stabilire restrictii/conditii).
  R
  Realizarea ofertei tehnice si comerciale (stabilirea necesarului, alegerea aparatelor de iluminat, realizarea proiectului lumino-tehnic, propunerea metodelor de finantare).
  R
  Implementarea proiectului (prezentare grafic de executie pe etape, demontare si montare aparate, montare sistem de actionare si control, probe si teste etc.).
  R
  Evaluarea proiectului.

  Intrebari frecvente (FAQ)

  [click pe fiecare intrebare sau semnul plus ”+” pentru mai multe detalii]

  Alaturi gasiti raspunsuri la o parte dintre cele mai frecvente intrebari adresate de catre beneficiarii nostri.

  Ce este fluxul luminos?

  Fluxul luminos reprezinta puterea perceputa a unei surse de lumina si il diferentiaza de fluxul radiant, ce reprezinta puterea totala a luminii emise. Unitatea de masura a fluxului luminos este lumenul (lm). Un corp de iluminat de tip LED va oferi o cantitate de lumeni echivalentă unuia de tip incandescent, la o putere mai mică, deci, implicit, la un consum mult mai eficient.

  Ce este LENI?

  Standardul European EN15193 introduce termenul LENI (Lighting Energy Numeric Indicator) exprimat in [kWh/m2/an] si contorizarea separata a consumului de energie electrica utilizat in iluminat.

  Ce reprezinta intensitatea luminii?

  Intensitatea luminii este parte a fluxului luminos care cade pe suprafata de o anumita dimensiune si depinde de fluxul luminos al sursei de lumina, de unghiul fasciculului si distanta dintre suprafata si sursa de lumina.

  Ce este nivelul de iluminare?

  Nivelul de iluminare se masoara in lux (lx) Iluminarea E indica gradul la care o anumita suprafata este iluminata. Reprezinta raportul dintre fluxul luminos si suprafata de iluminat.

  Lux versus Lumen

  Lumenul este cantitatea de lumina generata de sursa de lumina (de exemplu LED), pe cand luxul masoara gradul de iluminare a unei arii de un metru patrat iluminate de un flux luminos de un lumen. Mai pe scurt, lumenii masoara puterea propriu-zisă a LED-ului, pe cand lucsii masoara cata lumina ajunge sa iti lumineze efectiv suprafata.

  Ce reprezinta eficacitatea luminoasa?

  Eficacitatea luminoasa (hv) este definita ca raportul dintre fluxul luminos emis Fv si puterea consumata P. Eficatitatea luminoasa se masoara in lumeni pe watt (lm/w).

  Ce este temperatura de culoare?

  Temperatura de culoare (T) a unei surse de lumina este temperatura in grade Kelvin, la care trebuie incalzit corpul negru pentru a avea aceeasi culoare cu sursa considerata. Temperatura de culoare se masoara in Kelvin (K). Pentru fabricii se recomanda corpurile de iluminat cu LED cu o intensitate luminoasa cuprinsa intre 4000K si 5000K fiind potrivita pentru spatiile de lucru deoarece creaza un mediu de lucru productiv, ofera claritate si nu produc disconfort angajatilor.

  Alte servicii si solutii pentru afacerea dumneavoastra

  Centrale fotovoltaice

  Cogenerare

  Manager Energetic

  Dumneavoastra ati ales iluminatul eficient?

  5 + 15 =

  Nu ratați noutățile noastre și fiți la curent cu toate proiectele noastre pe rețelele de socializare! Ne puteți găsi pe Facebook – Servelect ESCO sau  LinkedIn, unde vom împărtăși cele mai recente studii de fezabilitate și proiecte de succes.  Fiți alături de noi în această călătorie și nu ezitați să vă împărtășiți feedback-ul și experiențele cu comunitatea noastră.