SMEmPower Efficiency - cursuri de eficienta energetica pentru IMM-uri

Home / R&D

IMM-urile au oportunitatea de a beneficia de cursuri de eficienta energetica prin intermediul proiectului SMEmPower Efficiency.

Ce este SMEmPower Efficiency?

Demarat in cadrul programului Orizont 2020, SMEmPower Efficiency se adreseaza IMM-urilor si personalului acestora, oferindu-le sprijin in implementarea solutiilor de eficienta energetica.

SMEmPower Efficiency isi propune sa elimine barierele care stau in calea implementarii solutiilor de eficienta energetica si sa le asigure expertilor in domeniul o serie de instrumente eficiente pentru optimizarea energiei, precum si o serie de training-uri si cursuri de eficienta energetica acreditate.

Obiectivele proiectului

Imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor a cel putin 720 de experti energetici din IMM (manageri energetici, auditori energetici, manageri de mediu, etc.) prin organizarea si participarea la cursuri de eficienta energetica.

Crearea si implementarea unui program de educare si instruire pentru specialistii in eficienta energetica in 8 tari din Europa (Romania, Grecia, Cipru, Italia, Germania, Slovenia, Spania, Regatul Unit)

Dezvoltarea unei platforme online de management energetic care va ajuta la distribuirea programului de educare si instruire, ii va ajuta pe utilizatori in gestioneze datelor de management energetic si va facilita comunicarea intre participanti

Dezvoltarea in cadrul platformei online a unor instrumente de Monitorizare, Masurare si Verificare pentru cuantificarea reducerii consumurilor energetice si monetare

Instruirea a cel putin 800 de persoane din cadrul IMM-urilor cu privire  la modalitatile de reducere a consumurilor energetice pe care le pot aplica

Imbunatatirea eficientei energetice din cel putin 80 de locatii pilot din Romania si Europa

  Beneficiile proiectului

  In urmatorii trei ani, SMEmPower Efficiency se angajeaza sa ofere gratuit IMM-urilor si personalului lor:

  • O serie de cursuri de eficienta energetica integrate si acreditate in domeniu;
  • Training-uri pentru personalul companiei;
  • Studii energetice, asistenta tehnica si propuneri concrete de solutii pentru economisirea energiei;
  • Consultanta privind optiunile de finantare pentru implementarea solutiilor de eficienta energetica;
  • Acces la o platforma web pentru analiza energetica si la instrumente de monitorizare, masurare si verificare a consumului energetic.

  Pe scurt, aceasta inseamna o calificare imediata a personalului. In plus, prin SMEmPower veti avea acces la o comunitate larga, cu acoperire locala, nationala si internationala, pentru a va imbunatati si a va impartasi cunostintele si oportunitatile de afaceri.

  Acest proiect a primit finantare din programul de cercetare si inovare al Uniunii Europene H2020 pe baza acordului de finantare nr. 847132.