Context:
Ne aflam in contextul in care majoritatea companiilor sunt in cautarea unor solutii fezabile pentru a mitiga impactul negativ pe care il are cresterea preturilor la energie, asupra performantelor financiare si profitabilitatii acestora.
Producerea locala de energie din surse regenerabile de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice este una dintre solutiile care pot debloca oportunitatile de crestere a afacerilor intr-un mod sustenabil si care contribuie la optimizarea costurilor pe intregul proces de productie.
Implementarea proiectului
Servelect a implementat un proiect la cheie, de la proiectare, pana la instalare, punerea in functiune si servicii de mentenanta post-instalare pentru unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente din Romania.
Sistemul fotovoltaic cu o putere instalata de 240,3 kWp genereaza aproximativ 258 MWh de energie electrica pe an, energie utilizata in intregime pentru autoconsum.
Centrala fotovoltaica asigura o parte din necesarul de energie electrica al fabricii, contribuind la reducerea costurilor cu energia achizitionata din retea.
Cele 540 de panouri fotovoltaice au fost montate pe acoperisul fabricii folosind un sistem de prindere format dintr-o structura metalica zincata, cu protectie anticoroziva, adecvata pentru tipul de acoperis al beneficiarului, fiind pozitionate astfel incat sa se obtina performanta maxima a sistemului fotovoltaic.
De asemenea, beneficiarul are la dispozitie o aplicatie cu o interfata grafica intuitiva, simpla si usor de utilizat pentru monitorizarea centralei fotovoltaice, oferindu-i in timp real acces la informatii precum productia de energie electrica, performanta sistemului, cantitatea de energie preluata din SEN, economiile de bani sau cantitatea de emisii de CO2 redusa.
Extinderea proiectului
Beneficiile obtinute
Dupa implementarea cu succes a primei centrale fotovoltaice beneficiarul a decis sa extinda proiectul, cu inca 27 kWp, respectiv 137 kWp.
Astfel, s-a ajuns la o putere totala instalata de 404,3 kWp si o productie totala estimata de aproximativ 440 MWh pe an.
- Reducerea consumului de energie electrica achizitionata din Sistemul Energetic National.
- Aproximativ 75.0000 euro/an, economii anuale obtinute in urma implementarii centralei fotovoltaice.
- Reducerea amprentei de carbon cu 136 tone CO2/an.
- 25 de ani garantie de putere si 12 ani garantie din partea producatorului pentru panouri fotovoltaice.
Caracteristici centrala fotovoltaica
Puterea instalata a panourilor: 404 kWp
Estimare productie anuala: 440 MWh
Reducere emisii de CO2: 136 tone CO2/an
Numar panouri fotovoltaice: 900
75.0000 euro/an economii anuale obtinute in urma implementarii centralei fotovoltaice
Proiecte similare
Primaria Cluj-Napoca
Aflati mai multe detalii
Sentosa
Aflati mai multe detalii
Doripesco
Aflati mai multe detalii