Modernizare tablou si sistem de distributie

Home / Portofoliu

DETALII:

Colaborarea dintre Lapp Insulators si Servelect a inceput in anul 2013, principalul obiectiv fiind acela de a creste eficienta energetica si profitabilitatea companiei, prin implementarea unor solutii de reducere a consumurilor energetice si a costurilor operationale.

In urma unei evaluari realizate de specialistii Servelect, s-a constatat faptul ca postul de transformare functiona cu 3 transformatoare in paralel, care erau incarcate sub 50% din capacitatea lor nominala.

Aceasta situatie a condus la aparitia unor pierderi semnificative de energie si, implicit, la cresterea costurilor cu energia electrica.

De asemenea, existenta unui tablou si a unui sistem de distributie de joasa tensiune depasite din punct de vedere fizic si moral, precum si instabilitatea lor in exploatare, au determinat compania sa solicite modernizarea tablourilor de distributie.

Implementarea acestui proiect, de modernizare a tabloului si a sistemului de distributie, a presupus scoaterea de sub tensiune a echipamentelor si oprirea productiei din cadrul fabricii, ceea ce a adus echipei o serie de provocari, care au fost rezolvate:

  • Incadrarea echipei Servelect intr-un termen foarte scurt (de 5 zile) pentru a nu afecta productia;
  • O planificare cat mai exacta a procesului de executie;
  • Munca unei echipe de aproximativ 20 de specialisti intr-un spatiu relativ restrans, in doua schimburi.
Beneficiile obtinute:

In urma implementarii proiectului, echipamentele vechi au fost inlocuite cu altele noi, de ultima generatie. Astfel:

  • In continuare, fabrica va functiona cu doua sau chiar un transformator, reducand pierderile de energie;
  • Managementul companiei va avea o evidenta mult mai clara asupra costurilor inregistrate, datorita unui sistem avansat integrat de monitorizare a energiei electrice.

De asemenea, s-a implementat un sistem AAR (anclansarea automata a rezervei) care comuta automat intre cele 3 transformatoare, nemaiexistand pauze lungi in alimentarea cu energie electrica.

  • Industrie: Fabricarea izolatorilor si pieselor izolante din ceramica
  • Tip proiect: Modernizare tablou distributie
  • Finantare: Surse Beneficiar
  • Link: Descarca studiul de caz complet