Va invitam sa participati la conferinta internationala “Towards more energy savings in European SMEs – Focus on collective actions”, organizata in cadrul proiectului european GEAR@SME.

Conferinta va avea loc in data de 31 Martie si se va desfasura in format hibrid.

Puteti participa direct din sala de conferinte Comet Meetings-Louise din Bruxelles, in intervalul orar 8:30 – 12:30, precum si online, prin Zoom, incepand cu ora 10:30 (ora Romaniei).

Programul evenimentului include prezentari si discutii de grup despre instumentele de eficienta energetica dezvoltate in cadrul proiectului, precum si rezultatele cheie obtinute pe parcursul celor 3 ani, cu accent pe actiunile colective de economisire a energiei.

”Suntem incantati ca avem ocazia sa aducem impreuna specialisti din diverse domenii si parti ale lumii, pentru a discuta despre cum putem sa imbunatatim eficienta energetica din IMM-uri, cu ajutorul actiunillor colective.” a declarat Dr. Karina Veum, coordonatorul proiectului GEAR@SME.

 

”Conferinta este o buna oportunitate de a impartasi impresii si idei, de a discuta despre provocarile intalnite si de a stabili colaborari viitoare.”

Participarea este gratuita. Pentru a va rezerva locul, va rugam sa accesati website-ul oficial al evenimentului, disponibil aici.

Agenda evenimentului

08:30 – Inregistrare // Mic dejun continental gratuit

09:30 – Mesaj de deschidere // Prezentarea agendei

09:40 – Scurta prezentare a conceptul GEAR: De ce este importanta abordarea colectiva? Instrumente, training, impact.
Speaker: Suzanne Brunsting, TNO

10:00 – Panel de dezbatere: Ce a realizat proiectul GEAR@SME in cadrul locatiilor pilot? Ce a functionat? Care sunt pasii urmatori?
Moderator: Stefan Cirstea (UTCN), Participanti: Timea Farkas (SERVELECT), Stef Lomans (CCS), Palmira Ugarte (BEA), Mattia Ricci (ENEA)

11:00 Exploatarea rezultatelor
Speaker: Jeroen Bosma, CLOK

11:15 Recomandari privind politicile
Speaker: Palmira Ugarte Berzal, BEA

11:30 – Panel de dezbatere: Care este cel mai bun mod de implementare a abordarii colective? Cine si cum poate contribui? Care sunt aspectele esentiale pentru succes? Q&A
Moderator: Guus Mulder (TKI Urban Energy), Participanti: Andrei Ceclan (Servelect) Antigona Lesi, German Chamber of Commerce Filippo Gasparin (CINEA), Ingrid Nyström (CIT Renergy), Enrico Biele (ENEA), Representative from European Covenant of Companies for Climate and Energy (tbc)

12:25 – Concluzii si incheiere
Speaker: Karina Veum, TNO

12:30 – Pranz

Despre GEAR@SME

Timp de trei ani, proiectul european Gear@SME a ajutat intreprinderile mici si mijlocii din Olanda, Romania, Germania, Italia, Suedia si Austria sa-si reduca consumurile de energie si amprenta de carbon, prin actiuni colective.

Prin implicarea activa in cadrul proiectul, Servelect a sprijinit companiile mici si mijlocii din Romania sa devina mai eficiente din punct de vedere energetic.

Pentru mai multe detalii despre proiect, luati legatura cu partenerul nostru:
Dr. Anna Brüning–Pfeiffer (BEA)
Email: [email protected]
Website: www.gearatsme.eu
Platforma: https://www.energyefficientsme.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Coordination & Research and Innovation Action under Grant Agreement No 894356.