Majorarea pretului la energie si criza energetica au contribuit in ultimii ani la o crestere a popularitatii surselor regenerabile de energie, atat in randul consumatorilor industriali, cat si in randul consumatorilor casnici.

In plus, avansul tehnologic si disponibilitatea surselor de finantare nerambursabile au stimulat tot mai mult implementarea acestor solutii, prin cresterea accesibilitatii si reducerea costurilor asociate investitiei. Astfel ca, centralele fotovoltaice raman in continuare una dintre principalele solutii “verzi” de producere locala a energiei electrice.

Mai mult, datorita tintelor de la nivel european si national de a atinge zero emisii nete de gaze cu efect de sera pana in 2050, investitiile in solutiile de producere locala de energie vor fi in continuare sprijinite prin diverse programe de finantare.

Indiferent de programul de finantare accesat, este necesara justificarea investitiei in cadrul unui Studiu de Fezabilitate, intocmit in conformitate cu prevederile HG 907/2016. Acest Studiu de Fezabilitate este obligatoriu si devine anexa la cererea de finantare.

Studiul de fezabilitate evalueaza in profunzime aspectele cheie legate de implementarea si functionarea unui sistem fotovoltaic.

Prin analizarea amanuntita a diferitelor variabile si scenarii propuse, vom avea informatiile necesare pentru a asigura succesul pe termen lung al proiectului si pentru a maximiza beneficiile obtinute.

Dimensionarea sistemului fotovoltaic in functie de profilul de consum poate aduce o reducere a investitiei cu pana la 50%, iar alegerea optima a orientarii, inclinarii si a echipamentelor utilizate in cadrul proiectului va determina o crestere semnificativa a cantitatii de energie produsa.

De ce va recomandam sa aveti un Studiu de Fezabilitate pregatit din timp pentru a accesa finantare?

In ultimii doi ani, echipa Servelect a realizat peste 50 de Studii de Fezabilitate conform HG 907/2016 in vederea accesarii programelor de finantare pentru centrale fotovoltaice, cu o putere instalata totala propusa de peste 83 MWp.

Din experienta noastra de pana acum, din cauza numarului mare de solicitari si a perioadei scurte de depunere a proiectelor, exista riscul sa pierdeti oportunitatea de a accesa programele de finantare daca nu pregatiti un Studiu de Fezabilitate din timp.

Studiul de Fezabilitate este valabil pentru orice program de finantare?

Desigur. Realizam fiecare Studiu de Fezabilitate conform HG 907, astfel incat dumneavoastra sa il puteti folosi indiferent de programul de finantare pe care il accesati. De asemenea, vom fi alaturi de dumneavoastra pe toata durata evaluarii proiectului depus, pentru clarificari si raspunsuri solicitate de operatorul de fond.

Asa ca nu mai asteptati! Echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie pentru a realiza impreuna un proiect de succes.