UPDATE 27.03.2019: Programul SME Growth se va redeschide in primavara acestui an. Conditiile de finantare se asteapa a ramane asemanatoare cu cele din 2018.

Pana la data de 1 Noiembrie 2018, se pot depune cereri de finantare pentru primul apel de proiecte din cadrul Granturilor SEE si Norvegiene (2014-2021), cu o finantare nerambursabila de pana la 80%.

Fondurile SEE & Norvegiene 2014-2021 va ofera oportunitatea de a obtine finantare pentru proiecte de eficienta energetica, cu birocratie redusa, mai multa atentie pentru proiect, pe sensul de business si pe impactul asupra companiei.

Obiectivele acestor granturi sunt:

  • Reducerea disparitatilor sociale si economice in Spatiul Economic European;
  • Incurajarea parteneriatelor pentru intarirea relatiilor bilaterale dintre statele donatoare si cele beneficiare.

Si vizeaza urmatoarele domenii de interes:

  • Inovare in industria verde – vizeaza initiativele pentru tehnologii ecologice inovatoare, dezvoltarea produselor si a solutiilor inovatoare, procese de productie ecologice, gestionarea resurselor si a sistemelor tehnologice intr-un mod eficient, gestionarea eficienta a deseurilor – 50% din bugetul total.
  • IT&C – Tehnologia informatiei si a comunicatiilor – sprijina produsele / procesele / dezvoltarea serviciilor prin utilizarea componentei IT&C, dezvoltarea produselor / proceselor / serviciilor de tip IT&C.
  • Blue Growth – sprijina dezvoltarea tehnologiilor, proceselor, solutiilor, a produselor sau serviciilor bazate pe resurse din Marea Neagra, din apele si raurile tarii si din zonele de coasta.
  • Stimularea sectorului de afaceri din Romania – sprijina investitiile si masurile de reducere a riscurilor asumate de start-up-uri si formarea in domenii precum drepturile de proprietate intelectuala, design, dezvoltare strategica a afacerilor etc.

Suma totala disponibila pentru acest apel de proiecte este de 21.083.334 EUR si va fi alocata:

  • 75% pentru IMM-uri;
  • 25% pentru intreprinderile mari.

Fie ca este vorba de realizarea  studiului de fezabilitate pentru depunerea dosarului de finantare sau de implementarea proiectului la cheie, Servelect va ofera expertiza tehnica necesara.

Mai multe detalii despre tipul de proiecte finantate de aceasta axa precum si criteriile de eligibilitate gasiti aici:

Articole similare:

1. Finantare pentru realizarea unui audit energetic – Granturi Norvegiene

2. Interviu Doru Coretchi, CEO & Fondator Winnovart – De ce fondurile norvegiene?

3. Trei ani in care…