Va invitam sa participati la cea de a 3-a editie a programului postuniversitar de perfectionare “Eficienta si sustenabilitate energetica pentru manageri energetici (in IMM-uri)”, organizat de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca prin DECIDFR, sub coordonarea EnTReC, in cadrul proiectului H2020 SMEmPower Efficiency.

Programul este dedicat specialistilor in domeniul eficientei energetice si personalului din IMM-uri cu atributii legate de managementul energetic al companiei.

Va puteti inregistra in cadrul cursului prin completarea urmatorului formular de preinscriere: FORMULAR.

Inscrierile sunt deschise pana la
14 Februarie 2022

Teme abordate:

  • Politici si reglementari europene si nationale privind eficienta energetica;
  • Sisteme, masuri si solutii de eficienta energetica – oportunitati de reducere a consumurilor energetice;
  • Notiuni de baza in evaluarea energetica si standarde;
  • Instrumente de monitorizare si managementul energiei;
  • Mecanisme si surse de finantare pentru implementarea masurilor de eficienta energetica;
  • Studii de caz (evaluarea energetica a IMM-urilor inscrise in cadrul cursului).

Cursurile vor incepe in data de 18 februarie si se vor desfasura pana la data de 31 martie, atat online (partea teoretica) cat si on-site (partea practica), avand o durata totala de 144 de ore didacticeParticiparea in cadrul acestui program postuniversitar de perfectionare este gratuita.

La finalul cursului, absolventii vor primi certificatul de absolvire emis de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si vor deveni membrii ai unei comunitati internationale de specialisti, creata prin intermediul proiectului.

Datorita faptului ca locurile sunt limitate, aplicantii vor fi selectati pe baza unui chestionar de evaluare a eligibilitatii, conform cerintelor impuse de proiectul SMEmPower Efficiency.

Absolventii acestui program vor deveni in mod oficial membrii ai comunitatii internationale de specialisti in energie create prin intermediul proiectului. Pe tot parcursul programului, cat si dupa absolvirea acestuia, participantii vor avea acces la platforma SMEmPower Efficiency, unde sunt disponibile materialele de training din cele 8 tari partenere.  

Despre SMEmPower Efficiency

Proiectul european SMEmPower Efficiency se adreseaza IMM-urilor si personalului acestora, oferindu-le sprijin in implementarea masurilor de eficienta energetica.

Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile aici.

Acest proiect a primit finantare din programul de cercetare si inovare al Uniunii Europene H2020 pe baza acordului de finantare nr. 847132.