Cladirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie si pentru 36% din emisiile de CO2 inregistrate la nivelul Uniunii Europene. În prezent, aproximativ 35% din cladirile UE au o vechime de peste 50 de ani, iar aproape 75% dintre acestea sunt ineficiente din punct de vedere energetic.

Pe langa cladirire comerciale si cele rezidentiale, cladirile publice joaca un rol important in atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si a consumului specific de energie, precum si a obiectivului de crestere a ponderii utilizarii surselor regenerabile de energie.

Astfel, adoptarea si implementarea unui program de imbunatatire a eficientei energetice la nivelul comunitatilor locale devine esentiala pentru indeplinirea acestor obiective.

Reducerea consumului si a risipei de energie, eficientizarea mobilitatii si a serviciilor publice se numara printre obiectivele strategice ale Municipiului Cluj-Napoca.

Intelegand importanta indeplinirii acestor obiective pentru dezvoltarea si bunastarea comunitatii clujene, Primaria a decis sa continue colaborarea cu Servelect in vederea asigurarii serviciului de Management Energetic Urban.

Managerul Energetic din cadrul Servelect are o implicare activa alaturi de Directia Tehnica din cadrul Primariei, prin propunerea unui plan axat pe identificarea potentialului de crestere a eficientei energetice, a producerii locale de energie din surse regenerabile si a reducerii costurilor energetice la nivelul cladirilor publice, simultan cu cresterea gradului de confort in interiorul cladirilor.” a declarat Andrei Ceclan, Manager Energetic Urban in cadrul Servelect.

Prin serviciul de Management Energetic oferit Municipiului Cluj-Napoca, echipa Servelect se implica in:

  • Realizarea de evaluari energetice preliminare in toate cladirile publice ale Primariei;
  • Pregatirea, in fiecare an, a Programului de Imbunatatire a Eficientei Energetice si raportarea acestuia catre autoritati;
  • Oferirea de asistenta tehnica in implementarea proiectelor de eficienta energetica si de dezvoltare a infrastructurii energetice;
  • Suport specializat in atragerea de finantari pentru implementarea proiectelor de eficienta energetica;
  • Suport in elaborarea aplicatiilor de finantare pentru implementarea proiectelor de energie durabila, acolo unde exista astfel de oportunitati de finantare.

Ne bucuram ca, prin colaborarea cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, avem oportunitatea de a sprijini comunitatea locala clujeana, in care ne desfasuram si noi activitatea de peste 15 ani. Prin serviciile si solutiile integrate de energie durabila pe care le oferim, ne dorim sa avem o amprenta pozitiva asupra oamenilor si mediului inconjurator”, a mai spus Andrei Ceclan.

Sunteti interesat sa beneficiati de avantajele unui serviciu de management energetic performant?