Modernizarea iluminatului industrial - industria automotive

Home / Studiu de caz

DETALII:

In primavara anului 2015, compania hotaraste sa isi reduca consumurile si costurile cu energia din cadrul fabricii prin modernizarea sistemului de iluminat existent.

Noul sistem de iluminat trebuie sa contribuie la reducerea consumurilor de energie si a costurilor cu mentenanta, sa respecte normativele in vigoare privind iluminatul, sa asigure un confort ridicat angajatilor si sa fie adaptat conditiilor din hala de productie.

Sistemul de iluminat vechi cu tuburi fluorescente de 2×58 Watti a fost inlocuit cu tehnologie LED. Astfel, in locul celor 1.512 de tuburi fluorescente (putere totala de 87,67 kW) au fost instalate 723 de corpuri de iluminat cu LED (putere totala de 44,07 kW).

Datorita faptului ca sistemele de iluminat industrial LED rezista la temperaturi de pana la +50 grade Celsius, a fost posibila montarea unor corpuri de iluminat in zonele unde temperatura ajunge la +42 de grade Celsius.

Corpurile de iluminat instalate corespund conditiilor din hala de productie si cerintelor Beneficiarului nostru.

Beneficiile obtinute:

Solutia de iluminat propusa de Servelect satisface cerintele Beneficiarului nostru:

  • Noul sistem de iluminat reduce pe langa costurile operationale ale companiei si consumul de energie electrica de la aproximativ 87,7 kWh la 44,1 kWh, obtinand astfel o economie anuala de 382 MWh;
  • Corpurile de iluminat instalate presupun si costuri reduse cu mentenanta. Astfel, in conditiile in care sistemul functioneaza aproximativ 8.700 de ore pe an, nu vor fi nevoie de lucrari de mentenanta cel putin 5 ani;
  • De asemenea, sistemul de iluminat este usor de controlat si sporeste confortul angajatilor, contribuind astfel la imbunatatirea conditiilor de lucru;
  • Datorita noului sistem de iluminat, consumul de energie al fabricii Beneficiare este cu 50% mai mic, obtinandu-se astfel economii anuale de aproximativ 30.000 euro.