Instalarea unor echipamente eficiente energetic in cadrul restaurantelor si a bucatariilor, ajuta la obtinerea unor economii considerabile de energie si va determina o scadere majora a costurilor anuale cu utilitatile.

In plus, atunci cand se doreste achizitionarea unor aparate noi, este recomandat ca, pe langa pretul echipamentelor, sa fie luat in considerare si costul cu mentenanta si utilitatile atribuite acelor echipamente. Aceste costuri de exploatare depasesc considerabil pretul de achizitie pe durata de viata a echipamentului.

Pentru a maximiza economiile de energie, va recomandam o serie de bune practici – solutii de eficienta energetica – pe care le puteti implementa in restaurantul dumneavoastra:

Solutiile si recomandarile prezentate in acest material sunt bune practici pe care le puteti implementa cu ajutorul personalului.

Primul pas pentru imbunatatirea eficientei energetice in restaurantul sau bucataria dumneavoastra este realizarea unui audit energetic cu ajutorul unui furnizor de solutii si servicii energetice, care va identica oportunitatile de reducere a consumurilor si a costurilor energetice.

Prin proiectul SMEmPower Efficiency, specialistii Servelect ofera suport gratuit companiilor de tip IMM.

Aflati mai multe detalii despre proiect aici.

Articole similare:

1. Cum reduci costurile cu energia din cadrul unei cladiri?

2. Transformarea saraciei energetice in dezvoltare si confort