Una dintre cele mai frecvente solutii de optimizare a consumurilor si a costurilor cu energia propuse de specialistii Servelect in cadrul auditului energetic, o reprezinta inlocuirea sistemelor de iluminat clasice cu sisteme care au un consum redus de energie.

In prezent iluminatul industrial cu LED reprezinta cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de modernizarea iluminatului pentru hale de productie, cladiri logistice, depozite etc.

Pe langa reducerea consumurilor si a costurilor cu energia, modernizarea iluminatului in cadrul fabricii Dumneavoastra va ofera si alte beneficii precum:

1. Cresterea productivitatii angajatilor – posibilitatea setarii intensitatii fluxului luminos previne aparitia semnelor de oboseala a angajatilor, contribuind la cresterea gradului de concentrare a angajatilor si la usurarea sarcinilor acestora, in special in cadrul proceselor unde este necesara o acuitate vizuala (exemplu: industria textila).

2. Durata de viata a sistemelor de iluminat industrial cu LED este de aproximativ 15-25 de ani – acest lucru permite instalarea surselor in locuri mai putin accesibile, cum ar fi deasupra unor echipamente/masini/utilaje.

3. Costuri scazute cu mentenanta – datorita duratei de viata mai mari, sistemele de iluminat cu LED necesita mai putina intretinere, acest lucru avand un impact pozitiv asupra proceselor de productie, care nu trebuie intrerupte frecvent pentru inlocuirea surselor de iluminat.

4. Corpurile de iluminat industrial cu LED rezista la temepraturi extreme, de +/-50 grade Celsius.

5. In industria alimentara, corpurile de iluminat cu LED au o serie de avantaje fata de tehnologiile mai vechi: nu contin mercur, nu sunt realizate din materiale usor casabile care ar putea contamina produsele alimentare (cum ar fi sticla) si au o eficienta ridicata chiar si la temperaturi scazute.

6. In cazul halelor unde se lucreaza pentru asamblarea diferitelor piese, sistemele de iluminat cu LED asigura distributia corecta a luminii, contribuind la cresterea calitatii lucrarilor efectuate de catre angajati.

7. Trecerea la iluminatul industrial cu LED se face usor deoarece corpurile de iluminat sunt compatibile cu majoritatea retelelor electrice existente.

Alegeti iluminatul eficient si contribuiti la cresterea profitabilitatii companiei Dumneavoastra!